Biyografi

Khabib Nurmagomedov Kimdir?

Khabib Nurmagomedov aslen nereli? kimdir? kaç yaşında? ailesi ve hayatı hakkında merak edilen soruların cevapları ve biyografi bilgileri.

1988 yılında dünyaya gelen karma sanat dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov Dağıstan’lıdır. Dağıstan Rusyaya bağlı özerk bir devlettir. 3 çocuklu bir ailenin 2. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda güreşe başlamış ardından, 15 yaşında judo, 17 yaşında ise sambo’ya başlamıştır. Babası Dağıstan’da sambo yapan ekiplerin birinci koçu olarak halen çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitimlerini küçük yaşlardan itibaren babasından almıştır. Boyu 1.78 cm, kilosu ise 70’tir. Burcu ise Başak’tır.

MMA ilk maçına 13 Eylül 2008 tarihinde çıkan Khabib Nurmagomedov rakibi Vusal Bayramov’u pes ettirerek karşılaşmayı kazanmıştır. Bir ay sonra 2008 yılının Ekim ayında ise 4’lü bir turnuva’da bir gecede üç maçı kazanarak ismini Rusya ve dünyaya duyurmayı başarmıştır.

2011 yılına kadar hem Rusya’da hemde Ukrayna’da bir çok dövüş organizasyonlarında yer almış ve kısa sürede Amerika’nın dikkatini çekmiştir. 20 Ocak 2012 yılında UFC’de çıktığı ilk karşılaşmada’da rakibini pes ettirmiştir.

2016 yılında EA Sports’un UFC Ultimate Fighting Championship oyununda Müslüman sporcunun galibiyet sonrası sevinç hareketlerine hac çıkarma işareti eklemesi Müslümanların büyük tepkisini çekmiş, bu nedenle EA Sports yapılan bu hatanın ardından özür dilemiştir.

2018 yılında, Karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında dünyaca ünlü İrlandalı ‘u yenerek şampiyonluk kemerini korumayı başarmıştır. Karşılaşma ABD’nin Las Vegas kentindeki T-Mobile Arena’da gerçekleşmiş, maçın ardından iki dövüşçü ve antrenörleri arasında kavga çıkmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı