Biyografi

Kerem Özmen

Kerem Özmen Türk boks dünyasının en kariyerli ve başarılı isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Hakkında ise boks severler bir çok sorunun cevabını merak ediyor. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Kerem Özmen profesyonel Milli Boksör. 8 yaşında iken sokakta şans eseri tanıştığı boks antrenörü Yalçın Aydın sayesinde boks ile tanışmıştır. 3 kardeştir ailenin en büyük çocuğudur. Anne ve babası ayrıldıktan sonra evi geçindirmek için bir dönem garsonluk yapmak zorunda kalmıştır.

Kariyeri, Başarıları:

2017 ve 2018 yıllarında kendi klasmanında Türkiye Şampiyonu olmuştur. Daha sonra, Ankara’daki Olimpiyat Hazırlık Merkezine (TOHM) başvuru yapmıştır, ilerleyen süreçte Spor Hizmetleri Daire Başkanı Çebi, genç boksörün TOHM’a kabulünü sağlamış ve oradan aldığı maaş ile ailesini geçindirmiştir.

2021 yılında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmıştır. Finalde olimpiyat şampiyonu ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Kübalı’ya direnmiş ancak başı dik bir şekilde gümüş madalya ile mücadeleden ayrılmıştır. Türkiye’ye 14 yıl sonra madalya kazandırmıştır.

2013 yılından bu yana çeşitli kategorilerde 9 kez Türkiye şampiyonu olan Özmen, 22 yaş altı şampiyonasında da ilk uluslararası organizasyonunda altın madalya kazanmıştır.

2021 Dünya Şampiyonu
2022 Avrupa Şampiyonu (22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası’nda 63.5 kiloda Ermenistanlı Artur Shakhpazyan’ı yendi.)

Kerem Özmen 19 yaşındadır. Kilosu en son karşılaşmalarda 63.5 kg olarak ringe çıkmıştır, boyu ile ise bilgi bulunamamıştır. Burcu ise terazidir.

Kerem Özmen aslen doğma büyüme Trabzon’ludur. Bir dönem kısa bir süre İzmir’e taşınmış tekrar Trabzon’a dönmüştür.

Kerem Özmen Fenerbahçe takımı sporcusudur. Fenerbahçe takımını tercih etmesinin sebebini ise Fenerbahçe’nin ve başkan Ali Koç‘un amatör spora önem vermesi olarak açıklamıştır.

Genç sporcunun hedefi 2023 yılında Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak ardından, 2024 Paris Olimpiyatları’nda boksta altın madalya kazanan ilk Türk erkek sporcu olarak tarihe geçmek. Ayrıca Akdeniz Oyunları’nda da altın madalya kazanmak.

Günümüzde Arena61 Boks Kulübü çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @keremozmen61 ‘dir. Yine aynı kullanıcı ismi ile twitter hesabı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı