Futbol

Kartal savunmacılarından güç alıyor

Başkent deplasmanında attığı golle takımına galibiyeti getiren Domagoj Vida, geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor filelerini de havalandırmıştı. Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda 11. golünü atan Hırvat savunmacı, Ankaragücü’ne karşı ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Siyah beyazlı ekip, bu sezon gol yollarında savunma oyuncularından önemli katkı alıyor. Fenerbahçe deplasmanında kariyerinin ilk derbi golünü atan Necip Uysal, Antalyaspor karşısında Cyle Larin’e servis yapmıştı. Tecrübeli futbolcu, geçtiğimiz hafta oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında takımına bir penaltı kazandırmıştı.

Beşiktaş’ın yaz transfer döneminde Portekiz’in Sporting ekibinden kiraladığı Valentin Rosier, hücuma önemli katkı veren bir diğer savunmacı olarak göze çarpıyor. Denizli deplasmanında Cyle Larin’in attığı golde topu çıkaran yıldız, Gaziantep’te de takım arkadaşını beslemiş, Kasımpaşa önünde ise Aboubakar’a gol pasını vermişti. Fransız sağ bek, kupada oynanan Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasında siyah beyazlı formayla ilk golünü kaydetmişti.

Alanyaspor formasıyla geçirdiği 4 sezonda golle tanışamayan Fabrice N’Sakala, 2014 yılından bu yana süren gol sevinci hasretine Fenerbahçe karşısında son verdi. Derbide takımının son golünü atan N’Sakala, son olarak Anderlecht formasıyla çıktığı Club Brugge müsabakasında bu mutluluğu yaşamıştı.

Siyah beyazlı ekip, Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 31 resmi maçta, savunma oyuncularından 20 gole doğrudan katkı almayı başardı. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı