Futbol

Hatayspor 3 puanı 3 golle aldı

Süper Lig’in 12. haftasında Atakaş Hatayspor evinde Fatih Karagümrük’ü ağırladı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Selim Ilgaz ile öne geçen Hatayspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 65. dakikasında Fatih Karagümrük Jimmy Durmaz ile beraberliği yakaladı. Hatayspor 75. dakikada Boupendza ile yeniden önde geçti. Mücadelenin 83. dakikasında Boupendza tekrar sahneye çıktı ve durumu 3-1’e getiren golü attı. Karagümrük’te Ndiaye oyundan çıktıktan sonra yaptığı itirazlar nedeniyle 87. dakikada kırmızı kart gördü.  Karşılaşmanın 90+2. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gören Fatih Karagümrük’ün orta saha oyuncusu Sabo takımını sahada 10 kişi bıraktı. 

Karşılaşmada başka gol olmayınca Hatayspor sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 

Bu sonucun ardından Fatih Karagümrük ligde 3. mağlubiyetini aldı ve 17 puanla 8. sırada yer aldı. Ligde bir maçı eksik olan ve bir haftayı bay geçen Atakaş Hatayspor ise 10 maç sonunda topladığı 18 puan ile 7. sıraya yükseldi.

11’ler

Hatayspor: Munir; Popov, Yusuf, Pablo, Burak; Sackey, Aabid, Selim, Adama, Akintola; Diouf

Karagümrük: Viviano, Ramazan, Fatih, Roco, Balkovec, Biglia, N’diaye, Sabo, Ndao, Jimmy, Sobiech

İlk yarının önemli anları

Süper Lig’in 12. haftasında Atakaş Hatayspor, Fatih Karagümrük karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

7. dakikada Balkovec’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Jimmy Durmaz ön direkte topuğuyla topu kaleye yönlendirmek istedi ancak savunma araya girip meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

11. dakikada Hatayspor öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Selim Ilgaz’ın, sol çaprazdan ceza sahasına sokulup, uzak direk dibine yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

16. dakikada sağ kanattan ceza sahası yayına doğru sokulan Ramazan’ın pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Sabo’nun vuruşunda, topu kaleci Münir kontrol etti.

24. dakika Ndao’nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Sobiech’in içeriye çevirdiği top, Yusuf’tan sekip kaleci Münir’de kaldı.

27. dakikada Biglia’nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Sobiech yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak aynı pozisyon için yan hakem bayrağını havaya kaldırdı. Pozisyonu VAR’dan inceleyen hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı kararını iptal ederek ofsayt kararı verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Atakaş Hatayspor 1-0 önde tamamladı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı