Futbol

Karadağ Teknik Direktörü Radulovic, TRT SPOR’a konuştu

???????? Karadağ Milli Takımı Teknik Direktörü Miodrag Radulovic, @trtspor muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı. ????

???? “Bu maç her iki takım için de çok önemli.” pic.twitter.com/cxvKHiuxco

Dündar Keşaplı: Sayın Radulovic, kısa bir süre sonra Türkiye ile Dünya Kupası elemelerinde karşılaşacaksınız? Bu maçla ilgili düşünceleriniz neler?

Miodrag Radulovic: Hem biz hem de Türkiye bu maç için çok büyük beklentiler içerisindeyiz. Daha pek çok maç yapılacak ancak; her puan çok önemli. Türkiye elemelere çok iyi başladı. Grupta birinci. Hollanda ve Norveç karşısında çok iyi performans sergiledi. Biz de 3 tane iyi karşılaşma oynadık. 6 puan aldık ve hazırlıklarımıza iyi şekilde devam ediyoruz. Ancak önümüzdeki maçın yine de çok zor ve ilginç bir maç olacağını tahmin ediyorum. Ve eminim ki taraftarlar futbolun zevkini doyasıya yaşayacak.

Dündar Keşaplı: Türk futbolunu takip ediyor musunuz?

Miodrag Radulovic: Elbette, Türk futbolunu takdir ederek yakından takip ediyorum. Oyuncular, antrenörler ve taraftarlar olsun gerçekten futbol alanında eğitimliler ve yeterince coşkulular. 1990 yılında Galatasaray’a karşı takımda bir futbolcu olarak oynama fırsatım olmuştu. Efsanevi Tanju Çolak o zaman Galatasaray’daydı. Bana göre tüm zamanların en iyi futbolcularından biri ve hatta Avrupa’da da en iyi futbolculardan biri. Antrenör olarak Türkiye’de maçları izliyorum ve Türk futbolu çok iyi bir konumda şu an. Gerçekten Türk futbolunu takdir ediyorum. Doğrulamak gerekirse, 5 ligde en iyi kulüpte oynayan çok sayıda Türk futbolcusu milli takımda da üstün performans sergileyerek UEFA Ligi, Şampiyonlar Ligi, UEFA Konferans ligi gibi liglerde de Türk futbolunu yüksek seviyede temsil etmektedir.

Dündar Keşaplı: Türkiye, EURO 2020’de iyi bir sınav veremedi? Bununla ilgili neler söylersiniz?

Miodrag Radulovic: Türkiye’nin EURO 2020’de beklenilen seviyede olamadığına ilişkin bana göre pek çok objektif neden var. Nedenlerden biri; futbolcular kulüplerinden yorgun olarak gelmişlerdi ve yoğun sezonlarda yer alarak duygusal olarak boşluk içindelerdi. Bununla birlikte, teknik direktör Güneş’in takımı hazırlaması ve uyuma kavuşturması açısından çok az zamanı vardı. Uzun süren uçuşlar ile yeni maç sistemi EURO 2020’de performansları etkileyen başka nedenlerden biri. Hatırlarsak Türk takımı ilk maçını Roma’da oynadı, sonra Bakü’ye seyahat etti. Uzun süren uçak yolculuğu gibi gerçekten objektif nedenler bulunmaktadır.

Dündar Keşaplı: Türk Milli Takımı’ndaki oyuncuları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Miodrag Radulovic: Gerçekten Türk takımının olağanüstü oyuncuları var ve takdir ediyorum. Etkileyici olan şey; Hollanda ve Norveç’i yenmeleriydi. Sonra kendi sahalarında konuk ettikleri Letonya ile berabere kaldılar. Türk takımının performansı istikrarlı değil ve -tekrarlayacağım ama- gerçekten her biri olağanüstü oyuncular. Letonya ile 3-3 berabere kaldıktan sonra grubumuzun gerçekten yüksek performanslı ve güçlü olduğu görüldü. Halen çok zorlu ve hiç de kolay skor alınamayacak maçlarımız var, Ve sürprizler de muhtemel. Türkiye’nin Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’nda yer alma potansiyeli olduğu hiç şüphesiz. Eylül, Ekim ve Kasım’da yapılacak maçların sonuçları belirleyici olacak.

Dündar Keşaplı: EURO 2020’yi bir hoca olarak nasıl buldunuz? Nasıl değerlendirirsiniz?

Miodrag Radulovic: Genel olarak, EURO 2020’deki futbol kalitesinden memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. 24 takım, heyecan verici maçlar çıkarttılar. Sekiz uzatma ve dört penaltı atışı oldu. Hakikaten çok ilginç maçlar izledik. Mancini hakkında konuşacak olursak, o İtalya Milli takımını en düşük konumdayken aldı ve yeniden nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda net bir görüşe sahipti. İtalya’nın futbol felsefesini değiştirdi. Önceden daha az gol atan bir takım vardı. Ama Mancini, gök-mavililerinin mentalitesini değiştirdi. Şu anda oynayan futbolcuların seçimi Avrupa’nın en iyi futbolunu oluşturuyor. İyi maç anlayışıyla oynayan ve kazanan bir takım. Ve felsefeleri ise daha fazla gol atmak.

Dündar Keşaplı: Türkiye’deki futbolu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Miodrag Radulovic:  Türkiye’de futbol her gün gelişiyor ve buna paralel olarak altyapı, kulüp yönetimi, futbolcuların kalitesi de gelişiyor ve genç yetenekler ortaya çıkıyor. Türkiye Ligi, Avrupa’da da oldukça popüler. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi devlerden daha bahsetmiyoruz bile. Ayrıca, Başakşehir, Malatyaspor, Antalya, Alanya da çok çok güçlü ekipler. Türkiye 1. Ligi de çok güçlü. Bunu iyi biliyorum; çünkü orada futbolcularım var. Milli takımda oyuncularım var Samsunspor’dan var. O açıdan nasıl kaliteli bir lig olduğuna dair bilgim var. Ayrıca, inanılmaz sayıda taraftarları var ve medya bunu zaten futbolun popülerliği gereği haberleştiriyor. Pek çok teknik direktörümüz ve futbolcumuz, Türkiye’de çalıştı ve o zamandan çok güzel anıları var. Ayrıca benim de Türkiye’ye dair harika anılarım var ve ben de orada futbolcu olarak sahaya çıktım, takım yönettim. Her kış Antalya’daki kampları ziyaret ediyorum.. Kesinlikle, kış hazırlığı için dünyadaki en iyi eğitim kampı. Türkiye’den hem futbol camiasından hem de diğer sektörlerde çok arkadaşım var. Türkiye’de çalışmak için çok teklif aldım. Ancak; o dönem sözleşmeliydim. Hiç şüphesiz, futbolun tüm parametrelerine uygun olarak Türkiye liginde 5.lig seviyesinde yer alarak Türk futbolunun bir parçası olmayı çok isterim. Futbolcuların kalitesi, takımlar, stadyumlar, taraftarlar ve medya olarak kesinlikle ilk 5 lig seviyesinde.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı