Biyografi

Joseph Parker Kimdir?

Yaşantısını Amerika Las Vegas Nevada’da sürdüren ünlü boksör Joseph Parker 1992 yılında Yeni Zelanda’da dünyaya gelmiştir.

Bugüne kadar 24 maç yapan Joseph Parker’in henüz mağlubiyeti bulunmuyor. Toplam 24 maçın 18’ini nakavt, 6’sını ise sayıs ile kazanmıştır.

2018 yılında Vladimir Kliçko’yu yenerek IBF ve WBA kemerlerinin sahibi olan Anthony Joshua ile karşılacak olan Parker ağır siklet kategorisinde mücadele etmektedir. 1.93 boyunda ve 112 kilo ağırlığındadır.

2016 yılında Andy Ruiz’i mağlup etmiş ve WBO kemerinin sahibi olan Parker’ın babası efsanevi Amerikan boksör Jack Dempsey’in ismini taşımaktadır.

Ayrıca babası Joseph ve kardeşleri için sürekli boks oyuncakları ve aksesuarları almış onları küçük yaşlarda boks sporu ile iç içe yetiştirmiştir. 10 yaşında Papatoetoe Boks Kulübüne yazılan Joseph Parker eski Manny Santos ve Grant Arkell’den eğitim almıştır.

Aslen Samoa kökenli boksör Joseph’in anne kökeni ise Upolu Ana adasında yer alan Faleula Köyüne uzanmaktadır. Anne ve babası 1980’li yılların başlarında Yeni Zelanda’ya göç etmişlerdir. Hristiyan Ortodoks mezhebi dinine mensuptur.

2017 yılının Eylül ayında Uluslararası Boks sıralaması kurulu tarafından dünyanın en iyi dördüncü, BoxRec ve The Ring dergisi tarafından ise en iyi 6. sıradaki ağır siklet boksörüdür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı