Basketbol

İşte potada Tokyo bileti alan ülkeler

Erkek basketbolunda dört ülkede yapılan Olimpiyat Elemeleri sonuçlandı. Kaunas, Split, Belgrad ve Victoria kentlerinde düzenlenen eleme turnuvalarının ardından Tokyo’ya gidecek son dört takım da netleşti.

Jan Vesely’li Çekya bileti kaptı 

A Milli Takımımızın da yer aldığı Victoria elemelerinde gülen taraf Çekya oldu. Çekya, finalde Yunanistan’ı 97-72 mağlup etti.

Çekler, Çekoslovakya’nın dağılmasından sonra ilk kez olimpiyat bileti aldı. Jan Vesely 16 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 5 top çalma ve 1 blok ile 31 verimlilik puanı üretti ve finalin en değerli oyuncusu oldu.

Belgrad’da İtalya sevindi

Belgrad’da İtalya, ev sahibi Sırbistan’ı 102-95’le geçti. Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Achille Polanara, 22 sayı, 12 ribaundla maçın yıldızı oldu. Hayal kırıklığı yaşayan Sırbistan’da ise Anadolu Efesli Vasilije Micic 8 sayıyla oynadı.

Kaunas’ta Luka Doncic fırtınası

Kaunas’taki elemelere ise Luka Doncic damga vurdu. Slovenya, süper yıldızıyla finalde ev sahibi Litvanya’yı 96-85 yenerek Tokyo vizesi aldı.

Doncic 31 sayı, 11 ribaund ve 13 asist ile muhteşem bir oyun sergiledi ve trible-double yaparak takımına Olimpiyat biletini getirdi.

Slovenya da ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

Split’te Almanlar güldü

Split’te ise Almanlar güldü. Panzerler finalde Brezilya’yı 75-64 yendi. Almanya’da Moritz Wagner 28 sayı, 6 ribaund ile maçın yıldızı oldu.

Buna göre, 25 Temmuz-7 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda erkek basketbol grupları şu şekilde oluştu:

A GRUBU
İran
Fransa
Amerika Birleşik Devletleri
Çekya

B GRUBU
Avustralya
Almanya
İtalya
Nijerya

C GRUBU
Arjantin
Japonya
İspanya
Slovenya
 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı