Futbol

İspanya Kral Kupası’nda zafer Barcelona’nın

Sevilla Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadelede gülen taraf Barcelona oldu. Barcelona’da ilk sezonunu geçiren teknik direktör Ronald Koeman, ilk kupasını kazandı.

Final maçını İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez de tribünden izledi.

Katalan ekibi, 60. dakikada Antoine Griezmann, 63’te Frenkie de Jong ve 68 ve 72’de Lionel Messi’nin golleriyle kupaya uzandı.

86. dakikada Lionel Messi’nin asistinde Antoine Griezmann 5. golü attı. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Kariyerinin 35. kupasını kazanan Arjantinli yıldız Lionel Messi, üst üste 13. kez bir sezonda 30 gol barajını aşmayı başardı.

Diğer yandan Kral Kupası tarihinde 80. maçına çıkan 33 yaşındaki Messi, bu kupadaki toplam gol sayısını 56 yaptı. Arjantinli futbolcu, Telmo Zarra (81), Jose Samitier (69) ve Guillermo Gorostiza’nın (64) ardından Kral Kupası’nda en çok gol atan 4. futbolcu oldu.

Ayrıca, İspanya’da en çok gol attığı takım, 31 golle Sevilla olan Messi, ikinci sırada bulunan Athletic Bilbao’nun ağları ise 41 maçta toplamda 28 kez havalandırdı. Messi, Kral Kupası finalinin oyuncusu seçildi.

Hollandalı yıldız Frenkie de Jong ise karşılaşmada 2 asist bir gollük katkı sağladı.

Barça, İspanya Kral Kupası’nı 31. kez müzesine götürdü. 

Athletic Bilbao, 2 hafta içinde iki Copa Del Rey (2020 ve 2021) finali kaybetti. Athletic, Kral Kupası’nın Kovid-19’dan dolayı geçen sezon ertelenen ve 3 Nisan’da oynanan finalinde Real Sociedad’a 1-0 mağlup olmuştu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı