Futbol

İsmail Kartal: Sürekli bir arayış içerisindeyiz

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Slovenya’nın Maribor takımını 3-1 mağlup eden temsilcimiz Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

”Taraftarlarımızın sabırlı olması lazım”

“Bu maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Çünkü rakibimizin bundan önce oynadığı maçları takip ettiğimiz kadarıyla organize bir takım, koşan bir takım, sahada ne yapmak istediklerini bilen bir takım. Biz de buna göre dersimize iyi çalıştık. İlk 15-20 dakikaya baktığınız zaman rakip oyun üstünlüğünü ele almıştı. Ama daha sonra Becao’yu orta saha gibi öne çıkartarak oyunda dengeyi sağladık ve oyunun kontrolünü ele geçirdik. İkinci yarı da böyle devam edince kaleci üzerinden sürekli boş oyuncuyu bulup biraz da zamana oynamaya çalıştılar. Orada da ikinci yarıda yaptığımız değişiklikle oyuna Szymanski’yi alarak biraz daha öndeki baskımızı sertleştirdik ve ardından goller geldi. Ama rakibin karşılamalarda ve pozisyon almada zorladıklarını da söyleyebilirim. Zaten en iyi yaptıkları işlerden bir tanesi. Burayı çözmemiz güzel oldu. Sonuçta kazandık. Oyuncularımı tebrik ederim. Sadece oyun içerisinde geriye de düşebiliriz, bu futbol. Taraftarlarımızın sabırlı olması lazım. Maç bitene kadar ne olursa olsun takımımızı ve oyuncularımızı desteklemelerini istiyorum. Sonuç itibarıyla uzun bir maratona giriyoruz. Bizim bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var.”

Kartal, “Hemen hemen 1,5 aydır oyuncularımızla çalışıyoruz. Antrenörlerin işi bu diyebilirim. Bir oyuncunuzu, takımınızı ne kadar iyi tanırsanız maçlarda da oyuncularınızı rakibe göre daha iyi değerlendirebiliyorsunuz. Bugün de böyle olduğu için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İkinci maçta da inşallah en iyi şekilde hem ülkemizi hem de Fenerbahçemizi temsil edip ülke puanına da önemli katkılar sağlayarak bu turu geçmek istiyoruz.” dedi.

 ”Sürekli bir arayış içerisindeyiz”

“Bizim oyun sistemimiz sürekli topun bizde kalmasını sağlayan, futbol oynamaya çalışan bir sistem ve pozitif bir futbol oynamaya çalışıyoruz. Topu kaptırdığımız yerde toplu oyuncuya en yakın oyuncularımızın baskı yapmasını istiyoruz. Rakibi rahat oynatmayarak ya da bir taraflara yönlendirerek, rakibi kilitleyerek topu bir an önce kendi elimize almak istiyoruz. Top bizeyken de sürekli kanatları kullanarak, bekleri içeri sokarak, santrafor bağlantılarıyla sürekli bir arayış içerisindeyiz. Tabii ki bunun açılımları var, dipnotları var, bunlarla ilgili sürekli çalışıyoruz. Bugün de bu şekilde kazandığımız için mutluyum. İlk devre zor geçti ama ikinci devrede oyunu çözmesini bildik. Bizim antrenörler olarak işimiz sürekli düşünüp, ekibimizle birlikte plan yapıp -maç analizi, antrenman planlaması- elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularımın da hepsi çok istekli, çalışmayı çok seviyorlar. Aramızda çok üst düzey profesyonel oyuncular var. O yüzden her şey şimdilik güzel gidiyor. İnşallah sonu da güzel bitecek.”

İsmail Kartal, “Ben, Fenerbahçeliyim, bunu da bütün Fenerbahçe camiası çok iyi biliyor. Tribünlerden gelen bir Fenerbahçe’nin evladıyım. Geçmiş yıllarda da bu kulüpte çalıştım. Bugüne kadar taraftarlarımızla aramızda önemli, büyük bir gönül bağı var. Bana vermiş oldukları desteklerinden dolayı bütün taraftarlarımıza ve camiamıza çok teşekkür ediyorum. Bana gösterdikleri bu sevgi ve saygılarından dolayı ben de gece gündüz Samandıra’da çalışıp, bu büyük camiama ve taraftarlarıma, onlara bu sevgi ve saygılarının karşılığını vermek istiyorum, başarılı olmak istiyorum. Şampiyonluklarla, kupalarla onlara bu coşkuyu, bu mutluluğu yaşatmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Maribor Cephesi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Fenerbahçe’ye ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup olan Slovenya temsilcisi Maribor’un teknik direktör Damir Krznar, alınan sonucun ardından Fenerbahçe’nin turu geçmeye yakın olduğunu söyledi.

Ülker Stadyumu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Krznar, çok iyi bir takıma karşı oynadıklarını vurguladı.

Fenerbahçe’nin mükemmel bir ekip olduğunu, buna karşın kendilerinin de iyi performans sergilediklerini söyleyen Krznar, “Bugün son saniyeye kadar hayattaydık diyebilirim. Eğer üzgünsek, son saniyedeki penaltıdan dolayı üzgünüz. İkinci maça 2-1’le gitseydik daha iyi olabilirdi bizim adımıza. Ama şunu söyleyebilirim ki, Slovenya’daki maçta Fenerbahçe’yi elimizden geldiği kadar zorlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Turu geçmenin kendileri adına çok zor olacağını aktaran Krznar, şunları kaydetti:

“Fenerbahçe tura yüzde 75 daha yakın. Ama futbol hayallerin oyunu. Hiçbir zaman tahmin edemeyiz. Şansımız hep var ama bu şansı oluşturmamız gerekiyor. Bugün Fenerbahçe’de bizi zorlayan birçok isim sayabilirim. Tadic, Dzeko, bekler, orta sahalar çok iyiydi. İlk 30-35 dakika iyiydik, ataklar da bulduk ama yaptığımız 2-3 hatanın ardından atak yapmayı bıraktık. Fenerbahçe de bunu değerlendirdi. Oyuncuların dışında Fenerbahçe’nin antrenörü de çok iyiydi.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı