Futbol

İngiltere’de yılın en iyileri Haaland ve Kerr

İngiltere Spor Yazarları Derneği, Londra’da düzenlenen törenle yılın en iyilerini belirledi. Kadınlarda Sam Kerr yılın futbolcusu olarak seçildi.

Kerr, üst üste üçüncü kez bu ödülü kazanırken, bunu başaran ilk kadın isim oldu. İngiliz Forvet, böylece Thierry Henry ve Cristiano Ronaldo’nun arasına katıldı.

Kerr: “Üç kez üst üste kazanmak bazı insanlara kolay görünebilir ama…”

Bu sezon Kadınlar Süper Ligi’nde çıktığı 20 maçta 10 gol atan Sam Kerr, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Bu ödülü kazanmak benim için büyük bir onur. Üç kez üst üste kazanmak bazı insanlara kolay görünebilir ama zirvede kalabilmek her yıl daha da zorlaşıyor. Futbolla ilgilenen herkes bunun ne demek olduğunu bilir” ifadelerini kullandı.

Erkeklerde ise yılın futbolcusunun ödülüne Erling Haaland layık görüldü. Haaland bu yıl Premier Lig’de çıktığı 35 maçta 36 gol atarak, Manchester City’nin şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu.

Haaland: “Bu kadarını beklemiyordum açıkçası”

Norveçli genç yıldız, Premier Lig’de bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu da eline geçirdi.

Haaland da törende yaptığı açıklamada, “Sezona başladığımda takımıma yararlı olmayı istiyordum ama bu kadarını da beklemiyordum açıkçası. Şu ana kadar harika bir sezon geçirdim. Çok mutluyum.” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı