Basketbol

ING Basketbol Süper Ligi için başvuru hakkı

ING Basketbol Süper Ligi, gelecek sezon da 16 takımla oynanacak. Teksüt Bandırma’nın ligden çekilmesi sonrasında Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket lige katılma başvurusu yapmıştı.

Ege temsilcisinin başvurusu, teminat mektubunu verilemeyince reddedilmiş ve 2020-2021 sezonunun 15 takımla oynanacağı açıklanmıştı.

Bunun üzerine Denizli Basket Kulübü, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.

Başvuruyu görüşen ve karara bağlayan Tahkim Kurulu, Teksüt Bandırma’nın ligden çekilmesi üzerine yeni bir katılım süreci planlanması gerektiğini belirtti.

Bu kararın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu, ING Basketbol Süper Ligi’nde yer almak isteyen Türkiye Basketbol Ligi takımlarına 18 Eylül’e kadar süre tanındığını açıkladı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde geçen sezonu lider bitiren Petkim Spor, daha önce mali kriterleri karşılayamayan Bakırköy Basket’in yerine ING Basketbol Süper Ligi’ne alınmıştı.

Geçen sezonu 2. sırada bitiren Fethiye Belediyesi, mali yeterliliği sağlar ve başvuru yaparsa, ING Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak 16. takım olacak.

Aksi halde geçen sezonun 3’üncüsü Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesi bekleniyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı