Beşiktaş

İlhan Mansız: “Rekabet ortamının yüksek olduğu bir lig bekliyorum”

Ajans Beşiktaş – İşte İlhan Mansız’ın TRT SPOR’a yaptığı açıklamalar:

”Beşiktaş’ın istikrari ve kadroyu koruyarak Avrupa’da başarılar hedeflemesi gerekiyor”

Yerinde transferler yapıldı, yeni bir hoca geldi,sezon bitiminden beş altı hafta önce dahil oldu. Takımı tanıma, şansı oldu ligi tanıma şansı oldu. Gerekli takviyeler yapıldı. Altyapısına önemli bir oyuncu sattık büyük bir başarı. Öz kaynaktan yetiştirdiğimiz futbolcuları yurt dışında kulüplere satarak, ekstra gelir elde ederek bunları hem altyapıdan gelen oyuncuları hemde yeni transferlerle gelen oyunculara yatırımlar yaparak geri dönüşüme almış olur. Hoca 3’lü bir savunmayla oynayacak. Zor bir sistem, istedikleri uygulayabilirse… Çünkü riskli zor bir sistem 3-4-3 de kanatlarda sıkıntılar yaşayabilir ama istediği oyuncularla transfer edip gerekli performansı gösterebilir. 
 

“Rekabet ortamının yüksek olduğu bir lig bekliyorum”

Sezona iddialı başlıyor herkesin beklentisi büyük. Beşiktaşın da diğer büyükler olduğu gibi hedefi şampiyonluk. Bu olmalı, her sezon şampiyonluk dışında farklı bir hedef koymadan bu anlamda ilerleyerek istikrarı ve kadroyu koruyarak daha sonrada Avrupa da başarılar hedeflemesi gerekiyor. 
Rekabet ortamının yüksek olduğu bir lig bekliyorum. Geçen sezona dönüp baktığımızda Trabzonspor başarılı bir sezon geçirdi, şampiyonluğu hakederek kazandı. Onun dışında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray beklentilerin altında kalarak yarıştan erken koptular. Eğer bir ligde rekabet ne kadar yüksek olursa hem seyir zevki açısından hem heyecan olarak ama diğer taraftan da Türk futbolunun gelişmesi açısından önemli çünkü rakibin ne kadar güçlü olursa senin de kendini daha iyi geliştirmen daha çok çalışman gerekiyor. O yüzden ne kadar çok takım yukardaki kotayı zorlarsa Beşiktaş veya futbol için o kadar iyi diyebilirim.
 

”Cenk Tosun’un performansını merak ediyorum”

Tabi artık golcülerin özellikleri değişmeye başladı, oynanılan oyun değişmeye başladı. Benim oynadığım dönemle şimdiki sistemleri kıyasladığımızda oyuncuların artık biraz daha farklı bir özellikle, işte Wout Weghorst daha çok pivot olabilecek hem duvar olabilecek kanatlardan gelen ortalara bitirici vuruşlar yapabilcek bir oyuncu. Onun dışında kanatlardan artık genelde ters kanatlı oyuncuları seçerek içeri girip şut atmaları bekleniyor, fazla ortalarda beslenmeyen ama şuan için Cenk Tosun’un performansını merak ediyorum. Sakatlık geçirdi sakatlıktan sonra yuvasına geri döndü. Umarım gitmeden önceki performansını yakalayarak üstüne katarak taraftarı heyecanlandıracak bir performans sergiler. (Trt Spor)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı