Futbol

İdmanocağı’nda yeni başkan Serdar Arz oldu

1921 yılında kurulan Trabzon İdmanocağı, şehrin en büyük spor kulübü olarak biliniyor. Tarihinde tüm spor branşları bulunan sarı-kırmızılı ekip, 1967 yılında da bazı spor kulüpleriyle birleşerek Trabzonspor’un kurulmasına ön ayak oldu.

Trabzon’daki en fazla üyeye sahip kulüp konumunda bulunan İdmanocağı, Trabzonspor kurulurken, o dönem şehirdeki tek spor tesisi olan Ziyabey tesislerini de bordo-mavililere bağışlamıştır.

Trabzonspor’a sırasıyla başkan, kaptan ve futbolcularını da vererek destek olan İdmanocağı amatör Türkiye şampiyonluğunun ardından bir amatör küme takımıyken Beşiktaş’ı Türkiye Kupası’ndan elemesiyle de sesini duyurmuştu.

Trabzonspor’a Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Necmi Perekli ve Faruk Özak gibi isimleri kazandıran İdmanocağı şimdi amatör bir kulüp olarak varlığını sürdürüyor.

Başkanlığa Serdar Arz seçildi

Futbol dünyasının koronavirüs pandemisi nedeniyle zor güler geçirdiği bir dönemde, İdmanocğına camiası, kongresini yaparak, asırlık kulüplerine sahip çıktı.

Kulübün efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın adını taşıyan stadyumda yapılan kongrede başkanlığa Serdar Arz seçildi.

Kongrede konuşan Serdar Arz, “Bu kulüp bizim herşeyimiz ailemiz şehrimiz hayatımız, babamdan, amcamdan kalan bir miras. Sahip çıkan, elimizi tutan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

1921 yılından beri Türk sporuna sayısız isimler kazandıran İdmanocağının birde sloganı var: Gaz ocağı değil İdmanocağı

Barış Yurduseven – TRT SPOR Muhabiri

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı