Biyografi

Hatice Akbaş

Hatice Akbaş Boks kategorisinde ülkemizi başarı ile temsil etmeye devam ediyor. Milli boksörümüz hakkında merak edilen soruların cevapları. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Hatice Akbaş Profesyonel Milli Boksör olarak kariyerine devam etmektedir. Henüz 10 yaşındayken babası Kerem Akbaş’ın desteği ile muaythai sporu ile ilgilenmeye başlamıştır. Ayrıca boks ve kickboks sporu ile de o dönemde ilgilenmiştir.

Muaythai dalında, Türkiye ve Balkan şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrıca Kickboks ta Türkiye Şampiyonluğu bulunan başarılı sporcu, boks sporunda ise 2016 yılında düzenlenen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan isim olmuştur. Ardından Milli Takım’a katılmış ve Avrupa şampiyonu olmuştur. 2018 yılında ise uluslararası turnuvada şampiyon olmuştur.

2022 yılında Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda Romanyalı rakibi Lacramioara Perijoc’u yenerek dünya şampiyonu olarak büyük bir başarının altına imzasını atmıştır.

Hatice Akbaş baba tarafından aslen Malatya, Akçadağ’lıdır.

Kariyeri başarılar dolu olan Milli Boksörümüzün kariyerinde

Boks, kick boks ve muay thai da muhtelif kategorilerde Türkiye şampiyonlukları.

2011-2019 arasında boksta 3
Kick boksta 4
Muay thai da 3 kez Türkiye şampiyonluğu.

46 kilo seviyesinde Avrupa Şampiyonluğu ve waikuru branşında da Balkan Şampiyonluğunu bulunuyor.

2021 yılında Fenerbahçe Boks takımına katılmıştır. 2022 yılının Mart ayında, Hırvatistan’da organize edilen U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda 52 kiloda Hırvat boksör Nikolina Cacic’i mağlup ederek dünya şampiyonu olmuştur.

2022 yılında Akdeniz Oyunlarında ülkemizi temsil eden Milli Boksörün hedefi ise, 2024 yılında Paris’te yapılacak olan ‘2024 Yaz Olimpiyatları vardır. Orada altın madalyayı ülkemizi getirmek istemektedir.

Hatice Akbaş 20 yaşındadır. Doğum tarihi ise 1 Ocak 2002.

Milli sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli ile birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil eden boksörlerimizdendir.

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @haticeakbass1 ‘dir. Yine aynı kullanıcı ismi ile aktif olarak twitter hesabını kullanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı