Futbol

Hakansız Milan, Atalanta karşısında dağıldı

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 19. haftasında Milan, konuk ettiği Atalanta’ya 3-0 yenildi.

Lider Milan, San Siro Stadı’nda ligin iddialı ekiplerinden Atalanta’yı konuk etti. Konuk Atalanta, 26. dakikada Cristian Romero ile öne geçti: 0-1. İlk yarı, mavi-siyahlı takımın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Milanlı Franck Kessie’nin Josip Ilicic’e yaptığı hareket üzerine faul düdüğünü çalan hakem Maurizio Mariani, penaltı kararı verdi. Ilicic, 53. dakikada penaltıyı gole çevirerek farkı 2’ye çıkardı: 0-2.

Atalanta, 77. dakikada Duvan Zapata ile bir gol daha buldu ve 3 farklı öne geçti: 0-3.

Bu gol maçın skorunu da tayin etti ve Atalanta, lider Milan’ı 3-0 yendi.

Kırmızı-siyahlı ev sahibi takım, bu sonuçla ligde bu sezonki ikinci yenilgisini yaşadı. Milan, buna rağmen 43 puanla liderliğini sürdürürken, Atalanta ise bu maçtan aldığı 3 puanla zirveye biraz daha yaklaştı. Atalanta, puanını 36’ya yükseltti ve maç fazlasıyla 4. sıraya çıktı.

Milan’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Hırvat golcü Mario Mandzukic de bu maçta ilk kez Milan formasıyla resmi bir müsabakada oynadı. Mandzukic, 70. dakikada Samu Castillejo’nun yerine oyuna dahil oldu.

Milan’da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantinası sürdüğü için bu karşılaşmada yer alamadı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı