Biyografi

Hakan Çalhanoğlu Kimdir?

Hakan Çalhanoğlu Türk futbol tarihinin kariyeri en parlak futbolcuları arasında yer almaktadır. Aslen nereli? kaç yaşında? kiminle evli, futbol kariyeri, oynadığı takımlar, boyu ve kilosu gibi bir çok soru ise futbol severler tarafından merak konusudur.

Yıldız 8 Şubat 1994 tarihinde , ‘da dünyaya gelmiştir.

Annesi Naime Hanım, babası ise Hüseyin Bey’dir. Kendisinden küçük Muhammed isminde bir erkek kardeşi vardır.

1.78 boyundaki Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu aslen Konursu beldesi kütüğüne kayıtlıdır.

Hakan Çalhanoğlu futbol kariyeri, oynadığı takımlar;

Almanya’da Polize-i Sportverein Mannheim takımının alt yapısında futbola başlamıştır. Ardından Waldhof Mannheim oradanda Karlruher SC takımına geçiş yapmış 2012 yılında 2.5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Hamburg takımına transfer olmuştur. Ardından iki sene kiralık olarak Karlruher SC takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu 2014 yılında 14.5 Milyon Euro bonservis ile Bayer Leverkusen takımına, 2017 yılında ise 22 Milyon Euro Bonservis ile İtalyanın köklü kulüplerinden Milan takımına transfer olmuştur.

Bugüne kadar Türkiye U16 Milli Takım olmak üzere tüm alt yapı kategorilerinde forma giyen Hakan Çalhanoğlu 2013 yılında Türkiye A Milli Takım kadrosuna davet edilmiş ve toplam 31 maçta forma giymiş 8 gol atmıştır. Orta sahanın ortasında oyun kurucu pozisyonunda görev almaktadır. Özellikle attığı frikik golleri ile dikkatleri üzerine çeken yıldız futbolcu, 2015 yılında Hamburg forması ile Borussia Dortmund ağlarına 41 metre uzaklıktan frikik golü atmış ve herkesi şaşkına çevirmiştir. O dönemde Dortmund takımının teknik direktörü olan Jürgen Klopp’ta şaşkınlığını gizleyememiştir.

Evliliği ve boşanma süreci;

2017 yılında ile evlenmiştir. Ancak, 2018 yılının Ağustos ayında ise boşanma kararı aldıkları yönünde bir çok haber ile medyanın gündemine gelmiştir. Sinem Gündoğdu 1995 Almanya doğumludur.

En fazla merak edilen sorulardan birisi de çocukluk aşkı olan eşinden neden boşanıyor sorusudur. Bu konu hakkında bir açıklama yapan Çalhanoğlu, evliliğe saygısı nedeni ile boşanma sürecinde herhangi bir açıklama yapmak istememiştir. Ancak sessiz kalması nedeniyle boşanma sebebinin kendisinin ve ailesinin hatasıymış gibi gösterilmesine müsaade etmeyeceğini dile getirmiştir. Mahkeme günü boşanma nedenini açıklayacağını ve kendisinin bu durumda haksız olmadığını herkesin anlayacağını belirtmiştir.

Günümüzde instagram hesabı üzerinde ortalama 1.8 Milyon takipçisi bulunmaktadır. Ayrıca dünyaca ünlü fenomen, etçi Nusret’te ünlü futbolcuyu takip etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı