Biyografi

Gürkan Başkan

Gürkan Başkan Fenerbahçe takımı alt kategorilerinde uzun süre başarı ile görev yapmıştır. 2020 sezonunda ise genç yaşına rağmen Fenerbahçe A Takım kadrosuna seçilmeyi başarmıştır. Hakkında ise futbol severler aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? gibi bir çok sorunun cevabını merak ediyor. Kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2002 yılının Nisan ayında Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. Boyu 1.90 cm, kilosu 77, burcu ise koç’tur.

8 Şubat 2013 tarihinde doğup büyüdüğü şehir Bursa’da, Bursa Ufuk Spor takımında futbol kariyerine adım atmıştır. Bursa Ufuk Spor takımında filiz lisansı çıkmış, 2014 yılında Fenerbahçe takımı alt yapısına amatör vize ile transfer olmuştur. Her geçen gün artan başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ve 6 Haziran 2020 tarihinde Fenerbahçe takımında profesyonel sözleşmenin altına imzasını atmıştır.

Türkiye U18 – (4 maç 1 gol)
Türkiye U17 – (9 maç)
Türkiye U16 – (4 maç)
Türkiye U14 – (6 maç 1 gol)
Türkiye U15 – (5 maç)

Formasını giydiği Türkiye Milli Takım kategorilerinin bir çoğunda kaptanlık bandını takan isim olmuştur. Uzun boyu, hava toplarında ki hakimiyeti, topa oyunu sokma becerisi, güçlü fiziği ve birebirlerde ki başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Gelecek sezonlarda Fenerbahçe A Takımı ve Türkiye A Milli Takımın değişilmez futbolcuları arasında yer alabilecek bir potansiyele sahip genç futbolcudur. Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu‘da genç futbolcu ile yakından ilgilenmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı