Süper Lig

Günay Güvenç: Ligin en çok kurtarış yapan kalecisiyim

Süper Lig’in 12’nci haftasında pazar günü deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Gaziantep FK çalışmalarına devam etti. Kulüp tesislerindeki antrenmanda kırmızı-siyahlı takım ısınma ve çabukluk hareketleri ile kondisyon çalışmaları yaptı. İdmanın son bölümünde ise çift kale maç oynandı.

İdman öncesinde Gaziantep FK’nın deneyimli kalecisi Günay Güvenç, açıklamalarda bulundu.

İstatistiklere fazla önem vermediğini vurgulayan Günay Güvenç, şunları dedi:

”Ligin en çok kurtarış yapan kalecisiyim ama ben her zaman, geçmişte de söyledim, istatistiklere bakmayan ve fazla önem vermeyen bir kaleciyim. Çünkü o istatistikler gerçeği yansıtmıyor. Bir kalecinin gerçek performansını yansıtmadığını düşünüyorum çünkü o kurtarışın zorluğu hangi derecede yazmıyor, sadece kurtarış olarak görünüyor. O yüzden istatistiklere fazla önem vermiyorum. Ben her maç elimden geleni takıma yardım etmek için yapıyorum, bu benim işim. Gaziantep FK’da 3’üncü sezonuma girdim, bu yıl kontratımın son senesi. Buraya geldiğimde böyle olacağını düşünmemiştim. Çok güzel çok organize bir kulübe geldiğimi gördüm. Geldikten sonra zaten PTT’de şampiyon olduğumuz sezondan sonra, kulübün hak ettiği yerde devam ediyoruz diyebilirim. Sözleri yerine getirilen, iyi yönetilen bir kulüp. Ben bu kulübün parçası ve kaptanı olduğum için özellikle kendimle de gurur duyuyorum. İnşallah kulüp daha uzun seneler Süper Lig’de kalır ve daha çok büyük başarılara imza atar.”

“Bu kaliteye sahibiz ve imkanlarımız var”

Türk futbolunda kaleciler konusunda geç kalınmış bir sisteme girildiğini dile getiren Güvenç, “Bence geç kalınmış bir sisteme girdik özellikle kaleciler konusunda. Türk oyuncular, sahada olan oyuncular konusunda biraz geç kaldık diye düşünüyorum. Biraz daha üstünde durulması gerektiğini düşünüyordum. Milli takımımız için, Türkiye futbolu için en önemlisi ya da en önemli noktalardan biri buydu. Şimdi yavaş yavaş kulüpler Türk oyuncularımıza da önem vermeye başladı. Dediğiniz gibi kalecilerde de ön planda olan kaleciler var. İsim vermek istemiyorum, zaten herkes biliyor. Bence Türkiye’nin geleceği için, Türk futbolu için uzun vadede plan yaparsak daha doğru karar olur. Çünkü bizim Türkiye Milli Takımı olarak, Türkiye futbolu olarak Avrupa’da da daha büyük işler başarmamız lazım. Bu kaliteye sahibiz ve imkanlarımız var” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak olduğunu kaydeden 29 yaşındaki eldiven, “Şimdi kime sorarsanız kupa hedefimiz var der çünkü o turnuvaya katılan herkes o hedefle katılır. Biz gidebileceğimiz en iyi noktaya kadar gitmek istiyoruz ve zaten bunun kararını verdik. Yeni bir takım değiliz artık. Tabii aramıza birkaç oyuncu katılıyor her zaman ama adaptasyon sürecini atlattık diyebiliriz. İlk başlarda hocanın sistemine ayak uydurmaya çalıştık, şimdi başarıyoruz. O yüzden hedefimiz tabii ki orada kazanmak. Süper Lig’e yeni çıkmış bir kulüp, yeni oyunculara sahip olan bir takım fazla önemsemeyebilir. Süper Lig’in daha önemli olduğunu herkes biliyor. Biz o süreci atlattık ve istediğimiz en yüksek yere gelmek istiyoruz” diye konuştu.

“”Beni zorlayan forvet geçen sezon özellikle Cisse olmuştu”

Kendisini en çok zorlayan forvetin bu sezon Fenerbahçe’de oynayan Papiss Cisse olduğunu açıklayan Günay Güvenç, “Beni zorlayan forvet geçen sezon özellikle Cisse olmuştu. Alanyaspor’da oynarken çok zorlamıştı. Çünkü oyun tarzı çok farklı. Ne zaman önüne çıkacağı belli olmuyor. Çok takip etmek lazım futbolcuyu gözden çıkarmamak için ama ligimizde çok sayıda kaliteli forvet olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı