Süper Lig

Göztepe – Altay maçı TRT SPOR’da

Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Emre Kargın yönetecek. Mücadeleyi deplasman ekibi Altay’ın taraftarları da stattan takip edecek.

Ev sahibi Göztepe, ligde oynadığı 13 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Ligdeki son maçında deplasmanda Eyüpspor’a 1-0 mağlup olan Göztepe, topladığı 17 puanla haftaya 13. sırada girdi. Evinde oynadığı son 2 maçı kazanan sarı-kırmızılılar, seriyi koruyarak üst sıralara tırmanmak istiyor.

Konuk ekip Altay ise son haftalarda topladığı puanlarla dikkat çekiyor. Son 4 maçta hanesine 10 puan yazdıran siyah beyazlılar, derbiden galibiyet çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Ligdeki son maçında Gençlerbirliği’ni 1-0 yenen Altay’ın 18 puanı bulunuyor.

59. randevu

Geçen sezon Süper Lig’e veda eden iki ekip, liglerde 58 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Altay’ın 24, Göztepe’nin 13 galibiyeti bulunurken, 21 maç da berabere tamamlandı. Bu maçlarda Altay’ın 71 golüne karşılık Göztepe 49 gol kaydetti. Geçen sezonki karşılaşmaları Altay 2-1 ve 2-0’lık skorlarla kazanmıştı.

Golcüler

İki takım arasındaki rekabette Altay’da 48, Göztepe’de 32 farklı isim gol üretti. Altay adına 7 gol atan İbrahim Akın ile 5 gole ulaşan Mustafa Denizli, Göztepe’de ise 7 golü bulunan Fevzi Zemzem ile 5 gol üreten Gürsel Aksel takımları adına en fazla gol kaydeden isimler olarak dikkati çekiyor.

Göztepe ile Altay, daha önce liglerde çıktıkları 58 müsabakanın 33’ünü Alsancak, 23’ünü Atatürk, birer tanesini de Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı ile Gürsel Aksel Stadı’nda oynadı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı