Futbol

Görme Engelliler B1 Futbolu’nda bir ilk

Görme Engelliler Milli Takım Antrenörü Niyazi Metin ve Kayseri Görme Engelliler Futbol Takımı Antrenörü Mehmet Mustafa Erdoğan bir ilke imza atarak B1 futboluna dair tüm teknik ve taktik detayları bir kitapta topladı.

Niyazi Metin “Tabii biz kitabı yaparken ülkemizde eksikliği tespit ettiğimiz tecrübelerimize dayanarak bu eksikliği gidermek istedik. Bundan dolayı da işte dediğimiz gibi iki yıllık ciddi bir çalışmanın sonucunda inşallah umut ediyoruz görme engelli futbol oynamak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olacağını düşünüyoruz. Böyle bir çalışma yaptık.” dedi. 

Kitap yakın zamanda İngilizceye çevrilerek, uluslararası spor kamuoyuna da sunulacak. 

Kitaba yurt dışından talep olduğunu belirten Mustafa Erdoğan “Biz de çıkış noktası olarak hem sporun bilinirliğini artıralım hem de insanların bu spora yönelmek isteyen insanların ellerinde mutlaka kullanılabilecek bir doküman oluşturalım gayesi ile bu kitabı yazdık. Biz de tüm dünyada yaygın birşekilde kullanılabilmesi için ilk aşamada İngilizce çevirisine inşallah başladık.” ifadelerini kullandı. 

‘Görme Engelliler B1 Futbolunda Temel Beceriler ve Teknik-Taktik’ isimli eser sesli kitap olarak da sporseverlere ulaşacak. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı