Futbol

Gol düellosunda son sözü Altay söyledi

Play-off’ları daha önce garantileyen Mustafa Denizli’nin ekibi Altay, 34. ve son hafta maçına rotasyonlu bir kadro ile çıktı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan ve TRT SPOR’dan dönüşümlü, trtspor.com.tr‘den ise naklen yayınlanan mücadele oldukça hareketli başladı.

Ev sahibi Altay, 4. dakikada penaltı kazandı. Atış için meşin yuvarlağın başına geçen Deniz Kadah, Balıkesir ekibinin kalecisi Kurtuluş Yurt’u geçemedi. Deneyimli oyuncu, 3 dakika sonra kendisini affetirdi ve Altay’ı 1-0 öne geçirdi. Kadah’a asisti 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Eren Erdoğan yaptı.

İzmir ekibi, 13. dakikada Eren Erdoğan ile farkı 2’ye çıkardı: 2-0 

Genç Eren, 19. dakikadaki şık golüyle skoru 3-0 yaptı. Konuk ekip, 33. dakikada Mehmet Yiğit ile farkı 2’ye indirdi: 3-1

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

48. dakikada ev sahibi ekip bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Eren Erdoğan, konuk ekibin kalecisi Gökhan Değirmenci’yi geçemedi ve farkı açma fırsatını kullanamadı.

Konuk ekip skoru 3-0’dan 3-3’e getirdi

56’da Doğan Can Davas farkı 1’e (3-2) indiren Royal Hastanesi Bandırmaspor, 67. dakikada Abdurrahim Dursun ile 3-3’lük eşitliği yakaladı.

Son sözü Altay söyledi

Nefes kesen karşılaşmada son sözü 90+4. dakikada Altay’dan Ziya Alkurt söyledi: 4-3

Bu galibiyetle Altay, puanını 63’e çıkardı ve normal sezonu 5. sırada tamamladı. İzmir ekibi, Play-off yarı finalinde ligi 4. sırada bitiren İstanbulspor’la eşleşti.

42 puanda kalan Bandırmaspor ise ligi 11. sırada bitirdi.

Bandırmaspor’da sakatlık şoku

Bu arada maçın 16. dakikasında sakatlanan Royal Hastanesi Bandırmaspor kalecisi Kurtuluş Yurt, oyundan sedyeyle çıktı. Yurt’un yerine kalan sürede Gökhan Değirmenci kaleyi korudu.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Murat Erdoğan, Cemil Tunç, Mehmet Akıncık

Altay: Stackhowiak, Tolga Ünlü, Cebrail Karayel (Dk. 78 Scuk), Berkay Sülüngöz, Çağlar Birinci, Kazımcan Karataş (Dk. 72 Kappel), Zeki Yıldırım, Rıdvan Şimşek (Dk. 78 Murat Akça), Eren Erdoğan (Dk. 78 Mossoro), Ziya Alkurt, Deniz Kadah

Royal Hastanesi Bandırmaspor: Kurtuluş Yurt (Dk. 16 Gökhan Değirmenci), Orhan Ovacıklı, Mehmet Yiğit, Fırat Arıkan, Abdurrahim Dursun, Rahmi Anıl Başaran (Dk. 64 Pote), Selçuk Alibaz, Erkan Taşkıran (Dk. 64 Vital), Doğan Can Davas, İshak Çakmak (Dk. 12 Ruben Rayo), Del Valle (Dk. 64 Mert Ali Atakulu)

Goller: Dk. 7 Deniz Kadah, Dk. 13 ve 20 Eren Erdoğan, Dk. 90+4 Ziya Alkurt (Altay), Dk. 32 Mehmet Yiğit, Dk. 56 Doğan Can Davas, Dk. 67 Abdurrahim Dursun (Royal Hastanesi Bandırmaspor)

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı