Beşiktaş

Giresunspor – Beşiktaş maçı sonrası Valerien Ismael’e flaş sözler! “O oyuncuyla ayakta kaldı”

Ajans Beşiktaş – Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Giresunspor’u 1-0 mağlup etti. SABAH Spor yazarları Bülent Timurlenk, Ali Gültiken, Fatih Doğan da zorlu karşılaşmayı detaylıca değerlendirdi. Usta isimler, birçok konuya değinirken, Valerien Ismael ile ilgili flaş ifadeler kullanıldı. İşte usta yazarların o ifadeleri…

BÜLENT TİMURLENK – ISMAEL’İN İŞİ ÇOK!

Taraftarın önünde Başakşehir’in tek hücuma boyun eğiyor, derbide ezeli rakibin 75 dakika oyunu kontrol ediyor ve İstanbulspor 86’da senden 2-2 beraberliği alıyorsa kimse Ghezzal ya da bir başka oyuncunun yokluğunu sorgulamaz. Çünkü 3-0 önde iken 3-3’e gelen maçta inanılmaz değişiklikleri yapan da Alanya’da rakibin ikinci yarıda topa yüzde 82 sahip olmasına da sebep olan da sensin, Beşiktaş’ın teknik direktörüsün…

Valerien İsmael’in takımı, dün 3 maçtır süren galibiyet hasretine son verdi Giresun’da ama dönüş yoluna bol bol fakat’lar bıraktı. Hakan Keleş’in oyun kurmakta zorlanan takımı karşısında ön alan baskısı formülü elbette geçerliydi ama bu baskının yeterli olmadığı da ortadaydı.

Beşiktaş’ın baskısından net pozisyon çıkmazken kaçan penaltı ve ardından Adana Demirspor formasıyla da bu golleri arayan Tayyip Talha’nın sayısı… İsmael’in takımı, hücumlarda aceleci olmaktan vazgeçmiyor. Elbette bunda sahada gezinen Dele Alli’nin pas istasyonu olamaması ya da Redmond’un isabetli bir transfer olmamasının da payı var.

Oyunu tutan ya da tutmaya çalışan da Josef’in tecrübesi ve Tayfur’un dinamizmi oldu. İlk 45’te tek hücumu olan Giresunspor’un ikinci yarıda topa yüzde 57 sahip olup 7 hücum geliştirmesi ve beraberlik golünün çok ince bir ofsaytla iptali İsmael’in çözemediği sıkıntılarının tezahürü elbette. Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş’ın hocasının çözmesi gereken çok problem var.

ALİ GÜLTİKEN – HOCANIN DOKUNUŞLARI, GHEZZAL’IN DÖNÜŞÜ

Giresun’da maçın ilk yarısı Beşiktaş ile Onurcan arasında oynandı. Beşiktaş’ın muazzam baskısıyla sağlı-sollu ortalar, kornerler, serbest vuruşlar, kaleye atılan şutlar, kaçsa da penaltı ve bu kadar baskının getirmiş olduğu harika bir gol. Atılan golde Tayyip Talha’nın estetik vuruşu on numaraydı.

Gole kadarki bölümde Onurcan’ın ortaya koymuş olduğu muazzam performans alkışı hak etti. Fakat Beşiktaş o kadar istekli ve kesin kazanma iradesiyle maça başladı ki Onurcan bile ancak bir noktaya kadar skoru tutabildi. İkinci yarı oyun biraz değişti. Giresunspor bölüm bölüm Beşiktaş’ı zorlasa da Beşiktaş’ı üzecek bir üstünlük sağlayamadı.

Oyun biraz daha dengeye döndü. Burada Valerien İsmael’in dokunuşları var. N’Koudou ve Ghezzal değişikliği skoru arttırma adına önemli hamlelerdi. Belki bu maçta sonuca direkt katkıları olmadı ama ikisinin birden iyileşerek sahaya dönmüş olması Beşiktaş adına bu galibiyet kadar değerli.

Son dakikalarda ofsayt olan gol ve rakibe verilen pozisyonlardan da çıkacak mesajı doğru almak gerekir. Kazanırken her şey mükemmel olmayabilir. Bazen oyunu değil skoru önemsemek gerekir. Beşiktaş’ın 3 hafta sonra deplasmanda kazanmış olması değerli ben bu tarafını önemsiyorum.

FATİH DOĞAN – PAMUKLARA SARILMALI

Beşiktaş’ın yeni stoperi Tayyip Talha iki haftadır hem takımının hem de sahanın en iyi performansını sergiliyor. Yerinde müdahaleler, iyi kademe ve oyun coşkusu yetmiyormuş gibi Fenerbahçe maçından sonra Giresun deplasmanında da penaltı yaptırmaya, gol atmaya da soyundu.

Tayyip Talha’nın alkışlanacak performansı olmasa Fenerbahçe maçı berabere bitmeyebilir, Giresun maçı kazanılamayabilirdi. Saiss’in sakatlanmasıyla omuzlarıma binen yükü de başarıyla kaldırdı Tayyip Talha! İptal edilerek penaltıya çevrilen ilk golündeki hakem kararı doğruydu.

20. dakikada Weghorst’un atamadığı Onurcan’ın kurtardığı penaltı atışından sonradan Tayyip Talha, golcü gibi golü aramasa ikinci kez rakip filelere göndermese maç başka bir yere gidebilirdi. Deplasmanda son 3 maçtır sağ açıkta verimsiz Muleka’nın 11’den kesilmesi doğru karardı ancak Cenk’in ve deplasmanda hızıyla çilingir görevi yapacak N’Koudou’nun 11 düşünülmemesi anlaşılır bir karar değildi.

Ne Redmond ile Tayfur ne de Masuaku ve Rosier, Weghorts’u nitelikli besleyecek görüntüde değildi. Kartal uçmak istiyorsa kanatlarını iyi kullanmalı.

Özellikle beklerin savunmanın yanında hücuma katkısı sağlamalı. Yoksa kısırdöngü puanları ve güveni tüketir. Valerien İsmael, Tayyip Talha’yı pamuklara sarsın çünkü iki haftadır oyunla değil onunla ayakta kaldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı