Süper Lig

Genç yıldızlar tur bileti için sahada

21 Yaş AltI Avrupa Şampiyonası’nda iki büyük futbol ülkesi; Hırvatistan ve İngiltere karşı karşıya gelecek.

Hırvatistan, alacağı bir galibiyetle ikinci tura çıkabileceği gibi, beraberlik ve hatta mağlubiyet durumlarında dahi averaj hesaplarına göre şans taşıyor.

Kazanmaktan başka çaresi olmayan İngiltere için, bu mücadelede en az 2 farklı galibiyet ile beraber İsviçre’nin Portekiz karşısında mağlup olması gerekiyor.

Dinamo’nun gençleri göz dolduruyor

A Milli seviyede son Dünya ikincisi Hırvatistan, miadı dolmaya başlayan jenerasyonunu bu turnuvada mücadele eden kadrosuyla doldurmaya hazırlanıyor.

Takımda özellikle, Dinamo Zagreb’de forma giyen Lovro Majer ve Luka Ivanusec dikkat çekiyor. Yine aynı ekibin altyapısından yetişen ve şu sıralar Dinamo Moskova’da top koşturan Nikola Moro da ekibin en önemli silahları arasında yer alıyor.

Avusturya’da heyecan verici bir sezon geçiren Dario Vizinger de Hırvatistan’ın gol umutlarından biri olacak.

Nketiah ve arkadaşları yara sarmak istiyor

Grupta şu ana dek İsviçre ve Portekiz’e yenilerek tabiri caizse ‘şoka uğrayan’ İngiltere, Hırvatistan karşısında yaralarını sarmak istiyor.

Eleme gruplarında attığı 13 golle krallık tablosunun zirvesinde yer alan Eddie Nketiah yine İngilizlerin en büyük kozu olacak. 

Bir başka Arsenalli Emile Smith Rowe ile birlikte, ilk maçta kenardan gelen Curtis Jones ve Rhian Bhrewster gibi yıldızlar da İngiltere’yi skora götürmeye çalışacak.

Saat 18:00’de başlayacak mücadele, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı