Süper Lig

“Geldiğimiz günün şartları unutuldu”

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yayıncı kuruluşa demeç verdi.

Ağaoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

“Nereden nereye geldiğimiz unutuldu”

“3 senelik süreç içerisinde, hangi noktadan geldiğimiz ve o günün koşulları unutuldu. Bu, ülke futbolunun sıkıntısı.

Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı aldık, her ikisine de ‘teneke’ muamelesi yapıldı. Dört yıl önce Trabzonspor’un müzesindeki kupalarına haciz geliyordu.”

“Yusuf’un satışından büyük gelir elde ettik”

“Yusuf Yazıcı’nın satışından 17-18 milyon avro civarında gelir elde ettik. Bu anlaşmayla, Türkiye’deki en iyi stoperlerden Edgar Ie’yi kazandık. Böyle bir stoperi bugünün şartlarında 5-6 milyon avro’ya alırsınız.

Bir oyuncunun bonservisi, aldığı ücret ve menajerine ödenen para 21 milyon avro dolaylarında. Geliriniz 20 milyon avro iken bu parayı nasıl veriyorsunuz?

Geçen sezon lig sıralamasında farklı faktörler devreye girdi. Takımların gücüyle şekillenmedi. Bunu söyleyince hak mahrumiyeti cezası aldık.”

“İdari olarak yeniden yapılanmalıyız”

“UEFA bir şey diyor. Futboldan elde ettiğiniz geliri futbol dışı faaliyetlerde kullanamazsınız. A Kulübü, futbol dışı faaliyetlere 1 milyar TL vermiş. Gerçekçi sayı. Bu parayı amatör branşlardan tahsil etme imkanı yok, mümkün değil. Borç orada, bunu alacak gösteriyor. Her sene % 25 faiz yürütüyor. 250 milyon TL gelir yazıyor. Hiçbir şekilde alamayacağı parayı yazıyor.

1 milyar orada, 250 milyon burada alacağı var. Bunları konsolide ediyor ve limit artışına gidiyor. Limitteki en önemli sıkıntı bu. Bu iş, vaktinde kendi bünyesindeki amatör branşlara yüksek meblağlar aktaran kulüplerin işine geliyor.

Kimse korkmayacak. İdari olarak yeniden yapılanmalıyız, hiçbir kulüp korkmayacak. “Taşın altına elimi koyarsam beni de kulübümü de yakarlar” denmeyecek. Zaten yıllardır bedel ödüyoruz.”

“FIFA’nın talimat ve kurallarına bakıyoruz”

“Ne kadar bağımsız olduğu belli olmayan kuruluşların kararları tartışmaya açık. Biz bağımsızlıklarını yargılamıyoruz ama FIFA’nın talimat ve kurallarına bakıyoruz.

Bir isme bakıyoruz, Merkez Hakem Kurulu üyesi. Yeğenine bakıyoruz, o da şu anda faal hakem. Olur mu böyle? FIFA’nın talimatlarına göre böyle bir şey mümkün değil.

VAR sistemini aldık ama teknolojiyi kendimize uydurduk. 15 gün içinde bir olay önce VAR’ın takdirindeydi, şimdi hakem takdirinde. Protokollerin 15 günde bir değişmesi yanlış.

İki yılda kaç MHK değişti? Tartışmalar bitti mi? Sistem bozuk. Sürekli priz değiştiriyorsun ama prizde elektrik yok. Kulüp başkanları, Federasyon kurullarına adam sokma çabası içerisinde olmamalı. Tüm kurullar seçimle gelirse bağımsız olduklarını düşünebiliriz. İdari ve mali yönden TFF’nin özerk olması FIFA’nın talebi.

Şu anki kurulların yapılanması, FIFA Etik Kod 19’a aykırı. Bunu Nihat Özdemir’e ilettik, ‘İstediğiniz yere gidin!’ dedi. Biz istediğimiz yere değil, gitmemiz gereken yere gideriz. Gittiğimiz zaman da bundan rahatsız olmayacaksınız.

‘beUNITED’, anlamı ne? Birlik olalım. Kulüplerimiz çok enteresan, biz de dahil. Puan kaybetmişseniz ‘Adalet istiyoruz, doğru yönetim istiyoruz.’ diyorsunuz. Bir gün Kulüpler Birliği’nde ‘Galiba hepimiz bunu istiyoruz.’ dedim.”

“Berat’tan patlama bekliyorum”

“Berat Özdemir’den patlama bekliyorum. Trabzonspor’un önümüzdeki yıllarda çok iyi para kazanacağı birkaç oyuncudan biri.

Uğurcan için geçen sene birkaç teklif vardı. Kendisiyle durumu değerlendirdik ve o da gitmek istemedi. Teklifler, beklediğimizin % 30 civarı altındaydı. Şu an konuşulan rakamlar ise bu beklentilerle örtüşüyor.

Ligi nerede bitiririz bilmiyorum. Öncelikli temennim, hiçbir futbolcumuz sakatlık yaşamasın. Türk futbolunu ve Milli Takım’ı ileriye taşıyacak neferler bunlar.”


 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı