Futbol

Galatasaray’dan Abdülkerim Bardakcı açıklaması

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımızın  Ermenistan ve Hırvatistan ile oynayacağı maçların aday kadrosunda Galatasaraylı savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı da yer almıştı.

Kampa katılan Bardakcı, baş ağrısı şikayeti nedeniyle A Milli Futbol Takımı 21 Mart Salı günü aday kadrosundan çıkarıldı. 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan deneyimli savunma oyuncusuyla ilgili yapılan açıklamada, “Galatasaray’da forma giyen milli futbolcumuz Abdülkerim Bardakcı, üç gündür devam eden baş ağrısı şikayeti nedeniyle EURO 2024 Elemeleri’nde Ermenistan ve Hırvatistan ile karşılaşacak A Milli Takımımızın aday kadrosundan çıkarıldı. Abdülkerim’in ileri tetkik ve tedavisine Galatasaray Kulübünde devam edilecek” denildi.

Abdülkerim Bardakçı, A Milli Takım kampından ayrıldıktan bir kaç gün sonra Galatasaray’da takımla birlikte antrenmana çıktı ve Azerbaycan ekibi Karabağ ile oynanacak hazırlık maçının kadrosuna alındı.

Kuntz’a “Abdülkerim kadrodan erken mi çıkarıldı?” sorusu

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan’ı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Stefan Kuntz’a mücadele sonrası “Abdülkerim Bardakcı baş ağrısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı ancak Galatasaray’ın oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna dahil edildi. Abdülkerim kadrodan erken mi çıkarıldı?” sorusunu yöneltildi.

Alman çalıştırıcı, soruyu “Abdülkerim konusu da rahatlıkla açıklığa kavuşacaktır. Perşembe günü en son Abdülkerim’i tedavi eden doktorlardan rapor aldık, nöroloji bölümünden iki haftalık tedavi süreci olduğu söylendi. Biz de bu doğrultuda kararımızı verdik.” şeklinde yanıtladı.

İnce: “Abdülkadir, milli takım sağlık ekibinin kararıyla kadrodan çıkarıldı”

Konuyla ilgili gece Galatasaray kulüp doktoru Yener İnce’den de açıklama geldi. Sarı-kırmızılı ekibin sosyal medyasından paylaşılan açıklamada İnce, şunları söyledi:

 “Abdülkerim’in son durumuyla ilgili bir açıklama yapmak gerekirse; Oyuncumuz milli takımdaki doktorlarına bir baş ağrısı şikayetiyle başvuruyor ve o süreç içinde 2 gün gibi bir müşahede süreci geçiriyor. Daha sonra da milli takım sağlık ekibi, oyuncumzun kadrodan çıkarılmasına karar veriyor. Oyuncumuz bize geldiğinde benzer bulgular vardı. Baş ağrısı devam ediyordu. Sponsor hastanemizde bir gecelik müşahede ve tedavi sonrası oradaki nörolog arkadaşlarımız çeşitli ileri tetkikler yaptılar. Oyuncunun hayati bir tablosunun olmadığına ve oynamasında bir sakınca bulunmadığına sadece baş ağrısının tedavi edilmesine karar verdik. Bir gün de biz ekstra takip altında tutup idmana çıkarmadık. Devamında takip eden günde her hangi bir sıkıntısı olmadığını görünce de bugün hocamızın kararıyla takıma dahil oldu. Şu anda iyi durumda, herhangi bir sikayeti yok. bu nedenle bizimle beraber. Bir oyuncu, milli takıma teslim olduktan sonra oradaki sağlık ekibinin gözetimindedir ve onların inisiyatifindedir. Oyuncunun milli takımda kalması veya ayrılması tamamen oradaki sağlık ekibinin ve teknik ekibin vereceği kararla olur. Biz oraya kadar hiçbir müdahalede bulunmadık. Oyuncumuz da herhangi bir şekilde milli takımdan ayrılmak istemedi. Milli takım sağlık ekibinin verdiği karardan sonra biz sürece dahil olduk. Bizim yaptığımmız tetkiklerde oyuncumuzun çok ciddi sıkıntı olmadığına karar verdik. Bunun üzerine de bizimle birlikte Azerbaycan’daki hazırlık maçının kamp kadrosuna katıldı.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı