Futbol

Futbolda devir değişiyor

Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo ikilisinden kim daha başarılı sorusu, yaklaşık 20 yıldır futbol dünyasının en sıcak tartışma konusu…. İki efsane isim, kulüplerindeki ve milli takımlarındaki performansları ile göz doldurdular. Ancak futbolun bu iki yıldızı artık otuzlu yaşlarının ortasındalar….

Mirası devir alıyorlar

Futbolda devir değişirken, gözler iki yeni isme çevrildi. O isimler Kylian Mbappe ve Erling Haaland. Onlar, Messi ile Ronaldo’dan mirasını devralmak için hazırlanıyorlar…

Mbappe ve Haaland profesyonel kariyerlerine 2015-2016 sezonunda başladı. Kylian Mbappe, Monaco forması terletirken, Haaland ise Norveç ekibi Bryne’de oynuyordu.

Monaco’da 3 sezon forma giyen Fransız Yıldız, 2017-2018 sezonunda Paris Saint Germain’e transfer olmuştu. 6 sezondur PSG’de oynayan Mbappe, 2020-2021 sezonunda 42 gol ve 11 asist’lik performansı ile göz doldurmuştu.

Aynı sezon bir yıldız isim daha adından sıkça söz ettiriyordu. O isim Erling Haaland’dı… O zamanlar Borussia Dortmund’da forma giyen Norveçli yıldız, 41 gol ve 10 asistlik bir performans sergilemişti.

Kylian Mbappe, milli forma ile ilk maçına 2017 yılında çıktı ve bir yıl sonra Fransa ile Dünya Kupası’nı kazandı. Kariyerinde 5 lig şampiyonluğu yaşayan Fransız yıldız, 7 kez de kupada zafere ulaştı.

Öte yandan Mbappe bu sezon takımı ile çıktığı 17 maçta 17 gol ve 4 asist istatistiği yakaladı.

Haaland’ın ise iki lig, iki de kupa şampiyonluğu bulunuyor. Norveçli golcü, bu sezon Manchester City ile çıktığı 16 maçta 22 gol ve 3 asistlik performans gösterdi. Erling Haaland, bu performansını sürdürebilirse İngiltere Ligi’nde bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırabilir.

İki parlak yıldız, maaşları ile de gündemde

Geleceğin iki parlak yıldızı, maaşları ile de gündemde… Kylian Mbappe’nin Paris Saint Germain ile 3 yıllığına tazelediği nikah sonrası 630 milyon avro alacağı konuşuluyor.

Haaland’ın menajeri ise oyuncunun bonservis bedeli beklentisi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Menajer Rafaela Pimenta, Norveçli yıldızın dünyanın ilk 1 milyar sterlin’lik futbolcusu olabileceğini belirtmişti. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı