Futbol

Futbolda “5 Şubat” tesadüfü

5 Şubat tarihi, futbolunu keyifle seyrettiğimiz pek çok yıldızın dünyaya geldiği gün olarak dikkat çekiyor. Hem Avrupa sahnesinin tepesinde, hem de ülkemizde izlediğimiz yıldızlara birlikte göz atalım.

Cristiano Ronaldo, 36 yaşında

Juventus’un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, bugün itibariyle 36 yaşına girdi. Sporting, Manchester United ve Real Madrid’de süregelip Çizme’ye uzanan kariyeri boyunca pek çok büyük başarının altına imzasını atan ve “futbol tarihinin en iyisi” tartışmalarının odağı olmaktan hiçbir dönem geri kalmayan Ronaldo, aktif futbol yaşantısına müthiş bir form grafiği ile devam ediyor.

Kariyerine sığdırdığı sayısız kupa ve gol krallıklarının yanına, hayalini kurduğu Avrupa Şampiyonası zaferini de ekleyen efsane, bu sezon çıktığı 23 maçta 22 gol atarak yaşına meydan okumaya devam ediyor.

29 yıl önce bugün: Neymar dünyaya geldi

Paris Saint Germain’in Brezilyalı yıldızı Neymar da, 5 Şubat doğumlu önemli futbol insanları arasında yerini alıyor.

Kariyeri boyunca üç kez gol krallığı yaşayan, Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzanma başarısı gösteren Neymar, ülkenin “harika çocuğu” olduğu Santos yıllarının ardından unutulmaz bir Barcelona serüveni yaşamıştı. 222 milyon euro’luk bonservis bedeliyle, halen dünyanın en pahalı transferi olma unvanını elinde bulunduran futbolcu, bu sezon çıktığı 16 maçta 13 gol ve 5 asist üreterek takımını taşımaya devam etti.

“Karpatların Maradona’sının” 56. yaş günü

Rumen futbol efsanesi Gheorghe Hagi, bugün 56. yaşını kutluyor.

Ülkesi Romanya’da geçen uzun yılları ve Brescia macerası dışında, El Clasico’nun ezeli rakipleri Barcelona ve Real Madrid’in formasını giyen Hagi, 1996 yılında Galatasaray’a imza atmıştı.

Türkiye’de 4 lig, 1 UEFA Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası, 1 Türkiye Kupası ve 2 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan futbol adamı, iki farklı dönemde de teknik direktör olarak Galatasaray’a gelmişti.

37’lik delikanlı: Carlos Tevez

Şu sıralar, futbol sahnesine adım attığı Boca Juniors’ın formasını terleten Carlos Tevez, bugün itibariyle 37 yaşına bastı.

Arjantin ekibinin yanında Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City ve Shanghai Shenhua formalarını da terleten yıldız, Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig şampiyonlukları kadar, 250’yi aşkın golüyle de futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

Fernandes, Januzaj ve diğerleri…

Bugün doğan diğer önemli futbol adamları ve yaşlarına göz atalım…

Sven-Göran Eriksson: 73

Adnan Januzaj: 26

Manuel Fernandes: 35

Giovanni van Bronckhorst: 46

Rodrigo Palacio: 39

Cesare Maldini: 2016 yılında, 84 yaşında vefat etti.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı