Beşiktaş

Fernando Santos: Beşiktaş oyunu domine etmeli

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos’un açıklamaları şöyle:

“Oyuncularımız istediğimiz Beşiktaş’ı ortaya çıkarmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Zor bir kış oldu ama hala kış geride kalmadı. Bahar için çalışmaya devam ediyoruz.”

“Takım değişmeye devam ediyor ama kafamdaki oyunun %100 olduğunu söyleyemem. Beşiktaş gibi büyük takımlar iyi mücadele etmeli, iyi hücum etmeli ve iyi savunma yapmalı. Oyuncularımız elinden geleni yapıyor ama bir şeyleri oturtmak kolay değil.”

“Beraber oynamayı geliştirmemiz lazım. İyi bir takım %80 kolektif, %20 bireysel oynar. Şu an biz %60 bireysel, %40 kolektif oynuyoruz. Bunu değiştirmek için uğraşıyoruz.”

“Birtakım şeyler değişti ve değişiyor. Daha 2 ay oldu ve yüzde yüz oyun anlayışımın yerleştiğini söyleyemem, bu normal. Beşiktaş oyunu domine etmeli, iyi hücum etmeli, iyi savunma yapmalı. Oyuncularımız mantalitemizi anlamak için çok çabalıyor, saygımızı kazandılar. Bizden önce burada hocalar vardı ama benim futbol anlayışım bu. Ekibimle beraber oyuncuların çabasından çok mutluyum.”

Gedson açıklaması…

“Gedson yok diye eksik oynamayacağız derbide, 11 kişi olacağız. Benim için önemli olan takım. Gedson’un yerine biri oynayacak ve benim istediklerimi yaparsa sıkıntı olmayacak. Bireysel olarak hiçbir oyuncuyu değerlendirmek istemiyorum çünkü diğer oyunculara saygısızlık olur. Bireysel olarak takım içindeki toplantılarda dahi oyuncularla konuşmuyorum. Eğer konuşacaksam özel olarak konuşuyorum. Benim görevim güçlü bir takım yaratmak.”

“Bir teknik direktör olarak benim görevim güçlü bir takım yaratmak. Sahada birlikte oynayabilen iyi bir takım oluşturmak istiyorum. Oyuncuların bireysel performansları konusunda cevap vermek benim tarzım değim.”

Tayyip Talha’nın son durumu…

“Tayyip Talha daha iyiye gidiyor. Fiziksel olarak bir sorunu vardı, kadroda olmamasının özel bir sebebi yok. Fiziksel olarak gelişiyor ve zaten onu kadroya da aldım daha önce.”

“Benim futbol anlayışımda bu yok”

“Değişen, iyiye giden şeyler var ama henüz tam olarak istediğimiz seviyede değiliz. Hücumda topu döndüremiyoruz, ağır hareket ediyoruz. Daha hedef odaklı ve organize oynamalıyız. Bazen geriye çok dönüyoruz. Bunları düzeltmeye başladık ama benim istediğim seviyede değiliz. Ceza sahasına fazla giremiyoruz. Biraz kontraatak oynama ve hızlı çıkma alışkanlığı olduğunu görüyorum, bunları konuşuyorum oyuncularımla. Türkiye’de çok fazla adam adama baskı yapılıyor. Bazen bir stoper, forvet rakip sahaya kadar kovalayabiliyor. Benim futbol anlayışımda bu yok, ben alan savunması istiyorum.”

“Beşiktaş’ın kodunda bu var. Sadece biraz zaman…”

“Tüm bunlar ne kadar geçerli olsa da kazanma alışkanlığı çok önemli. Yemeden atmayı daha iyi başarıyoruz. Daha iyi futbolu isteyen insanları anlıyorum çünkü Beşiktaş’ın kodunda bu var, öyle oynamalıyız ve öyle de oynayacağız zaten. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var.”

“Top bizdeyken durağan oynuyoruz”

”Fazla bireysel oynuyoruz. Kaleciyi saymazsak 10 oyuncunun sürekli çözüm üretmesi ve topu dolaştırması gerekiyor. Top bizdeyken durağan oynuyoruz. Hedefimiz rakip kale. Kendi kalemize gol atmayacağız. Oyunumuz kontra atak değil. Kolektif oyunu geliştirmeliyiz.”

“İlk 11’imiz değişebilir”

“İdmanlarda uzun süre tam takım olamamıştık, idmanlar çok önemlidir ve biz daha yeni bir araya geldik. Biz sezon ortasında geldik ve direkt maç oynamaya başladık. Bazı oyuncuların sonradan takıma katılması adaptasyon sürecini erteledi doğal olarak. Beşiktaş’ta her oyuncu ilk 11 oyuncusu, ilk 11’imiz değişebilir.”

“Topu pasla aktarmamız gerekiyor”

 “Bazen postacı gibi oynuyoruz. Postacı nasıl mektubu alıp eve götürüyor. Biz de topu alıp, onu takım arkadaşımıza götürüyoruz. Topu pasla aktarmamız gerekiyor.”

“10 gündür tüm takımla çalışıyoruz”

“Beşiktaş, kontra atak oynamaz. Asla bahane üretmeyi sevmem ama yaklaşık 10 gündür tüm takımla birlikte çalışıyoruz. Bahsettiğim şeyleri başarabilmemiz için birlikte olmalıyız. Oyuncularımız bazen gergin olabiliyor. İstediğimi sahaya yansıtmak benim için en iyisi. Defansta müthiş değiliz ama iyiyiz. Yüzde 70’teyiz orada da. Sabır lazım. Küçük araba kullanmak farklıdır, büyük araba kullanmak farklıdır. Artık daha geniş alanda yani daha büyük bir araba kullanacağız.”

Aboubakar sorusuna yanıt: “Yüzde yüz buraya ait hissediyor”

“Aboubakar, kendini Yüzde yüz buraya ait hissediyor. Benim gördüğüme göre bu konuda bir sıkıntı yok. Kadroya giren her oyuncu, yüzde yüz buradadır.”

“Portekiz’e oynattığım oyunu oynatmak istiyorum”

“Ben burada, Portekiz Milli Takımı’nda oynattığım oyunu oynatmak istiyorum. Portekiz’deki oyuncuların oynadığı seviyeleri biliyorsunuz, o yüzden o aşamaya gelmemiz için sabır gerekiyor. Bu sabırdan kastım 3-5 yıl değil. Aylar içerisinde iyi yol katettik.”

“İstanbul’u çok seviyorum. Daha önce 2-3 kere turist olarak da gelmiştim. İstanbul’un tek sıkıntısı var, trafik. Gerçekten bazen canımı sıkabiliyor.”

Taraftara: “Onlardan tek ricam…”

“Taraftarımız, gerçekten çok iyi. Onları çok seviyorum. Ama bazen bazı oyunculara karşı tepki gösteriyorlar. Onlardan tek ricam, maç esnasında oyuncularımızı eleştirmesek iyi olur. Çünkü hepsinin desteğe ihtiyacı var.”

Şampiyonluk sözleri…

“Bu yıl üçüncülük ve kupa hedefimiz var. Önümüzdeki yıl ise Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamak istiyorum. Avrupa’da iyi oynayan, iyi bir Avrupa takımı oluşturmak istiyorum.”

Sayfayı yenileyiniz…

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı