Fenerbahçe

Fenerbahçe’de seçim zamanı

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin yaptı. 

Aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanabileceği genel kurulda tek aday mevcut başkan Ali Koç. Kongre süercine dair tüm gelişmeleri TRT SPOR ekranından ve trtspor.com.tr’den takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe Kulübünde iki gün sürecek genel kurulda, başkanı seçmek için oy verme işlemi 26 Haziran Cumartesi günü (Yarın) yapılacak.

Ali Koç’un aday listesinde şu isimler yer alıyor:

Asil Üyeler: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

Yedek Üyeler: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş.

Dün hangi gelişmeler yaşanmıştı?

Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım ve eski yöneticiler Çırağan Sarayı’nda düzenledikleri basın toplantısında mevcut başkan Ali Koç’un geride kalan 3 yıllık yönetimiyle ilgili sert eleştirilerde bulunmuştu.

Aziz Yıldırım ilk başta kongreye katılacağını söylemiş ancak daha sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada maraton tribün tarafındaki otoparkı kullanma isteklerinin kabul edilmediğini belirterek kongreye katılmayacağını ifade etmişti.

Bu gelişme sonrası Fenerbahçe Kulübü de konuyla ilgili açıklama yaparak Aziz Yıldırım’ın otoparkla ilgili taleplerinin karşılanmadığı iddiasının gerçek olmadığını savundu.

Sarı Lacivertli kulübün açıklaması

“Stadımızdaki tüm otopark alanları, 25-26 Haziran’da düzenlenecek kongremizde, önceki tüm kongrelerimizde olduğu gibi kullanıma kapalı olmasına, tüm üyelerimize de bu doğrultuda bilgi verilmiş olmasına rağmen Sayın Aziz Yıldırım’ın belirttiği doğrultuda kendilerine bir alan açılmış, kongre giriş kartlarının teslim alınacağı alana çok daha yakın olan Fenerium otoparkımızdan kendilerine yer verilmiştir. Arzu ederlerse otoparkın hemen üzerindeki Fenerium Tribünü’nü de kullanabileceklerini de belirtmek isteriz. Dolayısıyla yapılan bu açıklamanın hiçbir cümlesi gerçeği yansıtmamaktadır.”

Eyüp Yeşilyurt seçime giremiyor

Kongre öncesinde aday olacağını duyuran Eyüp Yeşilyurt, gerekli imza şartını yerine getiremediği için seçime giremeyeceğini bildirdi.  Topladıkları imzalar içerisinde 78 kişinin aidatını ödememesi sebebiyle geçersiz sayıldığını belirten Yeşilyurt, “Acemiliğimize denk geldi, bunu bilmiyorduk. Seçimin içine girince öğrenmiş olduk. Türkiye genelinde 233 imza topladık ancak bizim 78 imza yollayan üye aidatını ödememiş. Seçimden 2 ay önceye kadar aidatların yatırılması gerekiyor. Bugün bana 50-70 imza vereceklerini söyleyen insanlar vardı ama ben girmeyeceğimi söyledim. Kurullarımı da yapamadım.” ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde seçim

Fenerbahçe’de seçimli olağan genel kurul ilk kez salgın koşullarında yapılacak.

Daha önce ilkinin 29-30 Mayıs, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikincisinin 5-6 Haziran’da yapılması planlanan seçim, İçişleri Bakanlığının “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” kapsamında ertelenmiş ve ilki 5-6 Haziran, ikincisi ise 12-13 Haziran olarak belirlenmişti.

İçişleri Bakanlığının haziran ayı normalleşme tedbirlerindeki yasaklar nedeniyle pazar gününe denk gelmemesi gereken seçim, 5-6 ve 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilememiş ve son olarak 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerine alınmıştı.

Yönetim ve denetim kurulları ibra edildi

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edildi.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu’nda devam ediyor. Genel kurulun divan başkanlığı görevinde bulunan Vefa Küçük, gündem maddelerinden biri olan yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası için oylamaya geçti.

Genel kurul üyelerinin oylaması sonucunda; 1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim ve denetim olarak oy birliği ile ibra edildi. 1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2020 dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim ve denetim olarak oy birliği ile ibra edildi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı