Futbol

Fenerbahçe’de bir ayrılık daha! Rossi, MLS’e transfer oldu

Fenerbahçe’de Joao Pedro’nun Brezilya temsilcisi Gremio’ya transfer olması sonrası Uruguaylı sol kanat oyuncusu Diego Rossi de Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibine gitti. 

Bonservisi ne kadar?

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbolcumuz Diego Martin Rossi Marachlian’ın, A.B.D. kulübü Columbus Crew SC’ye transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Columbus Crew SC, Futbolcunun kulübümüzle olan sözleşmesinin feshi karşılığında kulübümüze, 5.630.000 USD bonservis bedeli ve 1.000.000 USD bonus ödeyecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı payı transfer bedeline dahildir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Columbus Crew SC’nin elde edeceği transfer bedelinin %15’i sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir” denildi.

Fenerbahçe’nin Rossi için yayımladığı veda mesajıda ise “2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında formamızı giyen Diego Rossi’ye katkılarından dolayı teşekkür eder, kariyerinin yeni döneminde kendisine başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Columbus Crew de duyurdu

MLS ekibi Columbus Crew de sosyal medya hesaplarından Uruguaylı futbolcunun Fenerbahçe’den transfer edildiğini duyurdu. Paylaşımda Rossi’nin MLS tarihinde “Altın Ayakkabı” kazanan en genç oyuncusu olduğuna vurgu yapıldı.

Sarı-lacivertli formayla 90 resmi maçta görev yapan Diego Rossi, 10 gol atıp 20 de asiste imza attı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı