Futbol

Fenerbahçe’de 2. Ali Koç dönemi

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul sona erdi. 29 bin 9 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu Fenerbahçe Kulübü’nde 6 bin 682 kongre üyesi sandık başına geldi. 6 bin 459 oy alan Ali Koç, yeniden Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na seçildi.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nun Divan Başkanlığı görevinde bulunan YDK Başkanı Vefa Küçük, “38 sandığımız var. Oylar bizim önümüzde. En az 3-4 kere de sağlamasını yaptık. 6 bin 459 oy alan Ali Koç, yeniden başkan seçildi” dedi. 

????Ali Koç: Tüm üyelerimize, taraftarlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. pic.twitter.com/GR9H1p1gO8

Başkan Ali Koç’un seçim sonrası yaptığı açıklamalardan satır başları:

“Son günlerde yaşananlardan alınacak çok mesaj var. Bu kulübün gerçek sahibinin taraftarlarımız olduğunu, bir kez daha tüm ülkeye gösterdiniz. Tüm üyelerimize, taraftarlarımıza, tüm çubuklu sevdalılarına, şahsım ve yönetim kurulum adına çok çok teşekkür ediyorum.”

“Bugün kiminle konuştuysam, şehir dışından gelmişti. Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, İzmir, Ankara… Bugün bir kongre üyemiz, İsveç’ten sabah indi, 4 saat İstanbul’da kaldı ve oyunu verip gitti.”

“Son dakika dahi olsa işini gücünü bırakıp, birkaç saat için stadımıza gelerek oyunu kullanan herkese teşekkür ediyorum. Bugün kiminle konuştuysam şehir dışından geldi. Bir kongre üyemiz İsveç’ten sabah geldi. Bunlar, bu camianın farkını fazlasıyla gösteriyor. Kongre üyeleri, bu camiaya nasıl sahip çıkacaklarını, başkanlarına geçmişte oldukları gibi nasıl sahip çıkacaklarını bugün de gösterdiler.”

“Fenerbahçe’nin çıkarlarına hizmet edeceğiz”

“Bugünden sonra; sen, ben, o demeden, sadece Fenerbahçemiz dediğimiz, sadece Fenerbahçe’nin çıkarlarına hizmet ettiğimiz, yeni bir dönem olmasını temenni ediyorum. Aydınlık geçmişimiz, aydınlık geleceğimiz, gurur duyulası yarınlarımız için omuz omuza olacağız.”

“Beklentilerinizin farkındayız. Mahcubiyetimizi, özellikle futbol için ifade etmiştim. Bu bizim için, yeni dönem özelindeki en büyük motivasyon ve sorumluluk bilinci. Bu konuda içiniz rahat olsun.”

“Bu sevgiye, bu güvene, bu inanca layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gerekirse durmadan, yorulmadan çalışacağımızı sizlere temenni ediyorum. Yapacak çok işimiz var. Beklentilerinizin farkındayız.”

“Yeni dönemde sporun renginin sarı lacivert olmasını istiyoruz. Çok büyük tecrübeler kazandık. Futbolda başarı olmayınca diğerleri gözardı ediliyor ama bana göre futbolda her sezon belli bir aşama kaydettik, yanlışlardan arındık, bazı doğruları da fazla yaptık””

“Kadromuz yüzde 70 hazır”

“Kadromuz, yüzde 70 hazır. Bazı dokunuşlara ihtiyacı var. Kadro kalitesine ek olarak, Samandıra’da birbiriyle uyumlu çalışan kişilerin olduğu, özlediğimiz ruhu tekrar canlandıracak bir ortam, olmazsa olmazımızdır.”

“Bazen kadromuzda eksiklikler olur. O sezon, rakiplerinize göre en iyi kadroya da sahip olmayabilirsiniz. Ancak tüm eksiklerinize rağmen iyi bir aile ortamınızın olması, iyi bir takım ruhunun tesir edilmesi, birçok eksiğin üstünü örttüğünü çok kez yaşadık.”

“Tüm stadyum yek vücut olacak. Aynı şarkıyı söyleyecek. Tüm sporcularımız, takım olmanın ne olduğunu, kuvvetli bir şekilde sizlerden görecek. Giydikleri formanın sorumluluğunu çok daha iyi kavrayacak ve formanın hakkını sonuna kadar verecekler.”

“Futbol şubemizi yeni bir tesise taşımak için başvurumuzu yaptık”

“Altyapımızın, A Takım’la çalışacağı modern bir tesis kurma sözü vermiştim. Bu stadyum, nasıl sonraki stadyumlar için örnek teşkil ettiyse, o tesis de sadece Türkiye’ye değil, her yer için emsal olacak. Mimari çalışmalar hazır. 7 milyon avrosu hazır, daha fazlası gerekiyorsa, bir şekilde temin edeceğimi söyleyebilirim. Buraya kazmayı vurduğumuz andan 1 yıl sonra, devletimiz yaptığı başvuruyu onayladığı takdirde, bir sonraki sezona yetişmemesi için hiçbir sebep yok.”

“Buradan devlet yetkililerimize sesleniyor ve rica ediyorum. Lütfen bu işlemleri hızlandıralım. Bu araziyi bize en kısa zamanda tesis etmeniz için camiam adına, şahsım adına, yönetim kurulumuz adına ricada bulunuyorum.”

“Şu an Samandıra’ya 3-5 dakika mesafede olan bu araziyi, camiam, yönetim kurulum ve şahsım adına rica ediyorum. Bu defa, Dereağzı da sporcu fabrikası olacak. Şu an sıkışık ortamından çıkarak, daha modern ve sporcu yetiştirmeye elverişli bir tesis olacak.”

“Fenerbahçe’nin yeni dönemini resmen başlatıyoruz”

“3 yılda birlikte beraber görev yaptığım arkadaşlarıma gösterdikleri çabalar, gösterdikleri, sergiledikleri duruş için tek tek teşekkür ediyor ve onları bir kez daha alkışlamanızı rica ediyorum. Fenerbahçeliler zor günlerde vereceği mesajı çok iyi bilirler. Bu genel kurulda da o mesajı çok iyi verdiniz. Fenerbahçe’nin yeni dönemini resmen başlatıyoruz.”

“Türk spor medyasının en önemli haber kaynağı Fenerbahçe’dir. Müdürleriniz, patronlarınız ne derse desin, bunu unutmayın. 3 Temmuz’da bazılarının bize yaptıklarının hesabını nasıl soracağımızı göreceksiniz”

“Fenerbahçe, bir ruhtur. Bu ruhun parçası olduğumuz için çok şanslıyız. Artık Fenerbahçemiz, özellikle futbolda hak ettiği yere gelecek, getireceğiz. İnşallah seneye bu zaman, Fenerbahçemizin şampiyonluklarını kutladığımız bir ay içinde olacağız. Güzel yarınlar çok yakında.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı