Futbol

Fenerbahçe Rize’de kazandı

Fenerbahçe Süper Lig’in 2020- 20201 sezonunun açılılş maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Gökhan Gönül ve Sosa’nın penaltıdan kaydettiği gol ile 2-1 kazanan Fenerbahçe ligde oynadığı ilk karşılaşmadan üç puan ile ayrılmayı başardı. Karşılaşmanın 32. dakikasında penaltı kazanan Fenerbahçe Caner Erkin ile penaltıdan yararlanamadı. Mücadelenin 60. dakikasında Skoda ile maçta 1-0 geriye düşen Fenerbahçe 76. dakikada Gökhan Gönül’ün kafa vuruşunda beraberliği sağladı. Karşlaşmanın 85. dakikasında bir penaltı daha kazanan Fenerbahçe Sosa’nın kullandığı penaltı atışını gole çevirerek mücadeleden 2-1 galip ayrılmasını başardı ve ligde zorlu deplasmandan 3 puan ile döndü.

Fenerbahçe’de yeni transferlerden Gökhan, Caner ve Thiam müsabaya ilk 11’de başladı. 4 yeni transfer de yedek kulübesinde yer aldı.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Stjepan Tomas ve Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut takımlarının başındaki ilk Süper Lig maçına çıktılar.

Fenerbahçe penaltı atışından yararlanamadı

Karşılaşmanın 32. dakikasında penaltı kazanan Fenerbahçe’de topun başında Caner Erkin geçti. Caner’in kullandığı penaltıyı kaleci Gökhan Akkan Kurtardı.

Kaptan Gökhan Gönül

Gökhan Gönül, Süper Ligde 4 yıl 3 ay 15 gün, Caner Erkin ise 4 yıl 5 ay 2 gün sonra yeniden sarı-lacıvertli forma altında sahaya çıktı. Gökhan Gönül, 4 yıl aradan sonra ilk maçına kaptan olarak çıktı.

Maçın önemli anları

47. dakikada Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ceza sahası içerisine ortasında Deniz Türüç’ün bekletmeden vuruşunda kaleci Gökhan, topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

59. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçmeyi başardı. Melnjak’ın sol taraftan soldan ortasında iyi yükselen Skoda’nın kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-0

74. dakikada Caner Erkin’in sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında, Valencia bir adım gecikince, top kaleci Gökhan Akkan’ın kontrolünde az fakla auta çıktı.

76. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin’in sağdan ceza sahası ön direğine ortasında Gökhan Gönül’ün kafa vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan’ın müdahalesine rağmen top çizgiyi geçerek filelere gitti: 1-1

82. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahası içerisine yerden pasında Frey’in dönüp vuruşunda kaleci Gökhan Akkan, yakın direk dibinde yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

85. dakikada Moroziuk’un ceza sahası içerisinde Valencia’ya müdahalesinde hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi .

87. dakikada Sosa’nın kullandığı penaltı atışında top filelere gitti: 1-2

90+2. dakikada Sinan Gümüş’ün caza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Gökhan Akkan, yatarak topu kornere çeldi.

Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi  

Çaykur Didi Stadı’nda saat 20.00’de başlayan karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetti.

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Arda Kardeşler, İsmail Şencan, Hakan Yemişken

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Selim Ay, Chatziisaias, Melnjak, Baiano, Abdullah Durak (Dk.64 Yasin Pehlivan), Vetrih (Dk.63 Michalak), Boldrin, Samudio (Dk.90+4 Kemal Rüzgar), Skoda (Dk.80 Remy)
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Zanka, Caner , Tolga Ciğerci, Gustavo (Dk.77 Sosa), Deniz Türüç (Dk.65 Ozan Tufan), Thiam (Dk.54 Valencia), Ferdi Kadıoğlu (Dk.65 Sinan Gümüş), Frey

Goller: Dk.59 Skoda (Çaykur Rizespor) Dk.76 Gökhan Gönül, Dk.87 Sosa (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk.85 Moroziuk (Çaykur Rizespor) Dk. 40 Ferdi Kadıoğlu, Dk.82 Sinan Gümüş (Fenerbahçe)

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı