Basketbol

Fenerbahçe, Ekaterinburg’a mağlup oldu

Karşılaşmaya Fenerbahçe Öznur Kablo, Thomas, McBride, Iagupova, Sabally, Vaughn ilk beşiyle başlarken; Ekaterinburg’un ilk beşi ise Vandersloot, Quigley, Meesseman, Stewart ve Griner’dan oluştu. Sabally ve Iagupova’dan bulduğu sayılarla rağmen savunmada Quigley ve Stewart’ı durduramayınca ilk 4 dakikayı 2 sayı geride tamamladı: 10-12. Kalan bölümde Stewart ile etkili olan Rus ekibi, Zandalasini ve Thomas’tan gelen üçlüklere rağmen ilk periyodu 1 sayı farkla önde kapattı: 21-22.

İkinci periyoda Vadeeva’nın etkili oyunuyla başlayan Rus ekibine, Iagupova ile karşılık veren Fenerbahçe, 13’üncü dakikayı 3 sayı farkla geride kapattı: 31-34. Bu dakikadan sonra Zandalasini ve Iagupova ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, pota altında Jones’u durduramayınca ilk yarıda son dakikaya 6 sayı farkla geride girdi: 45-51. Kalan dakikada Sabally ve McBride’ın çizgiden bulduğu sayılarla geçen Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk yarıyı 48-55 geride kapattı.

İkinci yarıya Stewart’tan bulduğu üçlükle başlayan Ekaterinburg, mücadelede ilk kez farkı 10’a çıkardı: 48-58. Bu dakikadan sonra Vaughn ve McBride ile isabetler bulan Fenerbahçe, periyodun bitimine 6:36 kala farkı 5’e indirdi ve rakibine molayı aldırdı: 55-60. Bu dakikadan sonra Griner ile pota altında etkili olan Rus ekibi, savunmada da sarı-lacivertli ekibe kolay sayı şansı tanımayınca farkı 11’e çıkardı: 57-68. Kalan dakikalarda rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı kapattı ve son periyoda 61-68 geride girdi.

Son periyoda iki takım da hücumda tutuk başlarken 33’üncü dakikayı Rus ekibi 9 sayı farkla önde geçti: 63-72. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, Iagupova ve Sabally’nin etkili oyunuyla farkı 4’e kadar indirdi ve rakibine molayı aldırdı: 73-77. Bu dakikadan sonra Vaughn ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, 3:39 kala beraberliği yakaladı: 79-79. Eşitliğin ardından hücum ribaundları ile sayılar bulan Rus ekibi, son dakikaya 86-81 önde girdi. Kalan dakikada farkı kapatamayan Fenerbahçe Öznur Kablo, parkeden 88-84 mağlup ayrıldı.

Normal sezon ödülleri sahiplerini buldu

Mücadele öncesinde FIBA Kadınlar Euroleague’in normal sezonunda sergiledikleri performanslar ile ödül almaya hak kazanan oyunculara ödülleri verildi. Fenerbahçe Öznur Kablo’dan Alina Iagupova, En Değerli Oyuncu (MVP) ve Normal Sezonun En İyi İlk 5’i ödüllerini alırken; UMMC Ekaterinburg’ta da Emma Meesseman ve Courtney Vandersloot’a Normal Sezonun En iyi ilk 5’i ödülü takdim edildi. 

SALON: Volkswagen Arena

HAKEMLER: Carsten Straube, Manuel Beniamino Attard, Gatis Salins

FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO: Thomas 7, McBride 12, Iagupova 26, Sabally 20, Vaughn 10, Zandalasini 9, Stokes, Nicholls, Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez

UMMC EKATERINBURG: Vandersloot 2, Quigley 27, Meesseman 3, Stewart 17, Griner 16, Torrens 10, Jones 6, Vadeeva 7, Beglova

1’İNCİ PERİYOT: 21-22

İLK YARI: 48-55

3’ÜNCÜ PERİYOT: 61-68

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı