Basketbol

Fenerbahçe Beko’da kritik zirve

Avrupa basketbolunda yaz döneminin en çok konuşulan ismi Zeljko Obradovic. Sezon sonu itibariyle Fenerbahçe Beko ile sözleşmesi sona eren başarılı koçun kariyerine ne şekilde devam edeceği uzun süredir tartışma konusu.

Liglere ara verilmesiyle birlikte ülkesi Sırbistan’a giden Obradovic, uçuşların tekrar açılmasıyla birlikte İstanbul’a geliyor.

Sarı-lacivertli yönetim ile bir görüşme gerçekleştirecek olan tecrübeli çalıştırıcının gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı netlik kazanacak.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Obradovic, başka takımla görüşmediğini ve önceliğinin Fenerbahçe’de kalmak olduğunu belirtmişti. Efsane koç, Fenerbahçe yönetimi ile anlaşırsa gelecek sezon için transfer çalışmaları başlayacak.

Kovid-19 salgını nedeniyle Avrupa basketbolunda birçok takımın bütçesinin düşmesi bekleniyor. Bu doğrultuda Fenerbahçe Beko da yeni sezonda daha düşük bir bütçeyle yola devam edecek.

Sarı-lacivertlilerde Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, James Nunnally, Malcolm Thomas ve Nikola Kalinic’in sözleşmeleri sona erdi. Bu oyuncuların takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sözleşmeleri devam eden ve Avrupa’dan talipleri olan Kostas Sloukas ve Gigi Datome’nin durumu ise koç Obradovic’in sözleşme konusunun netlik kazanmasından sonra belli olacak.


 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı