Biyografi

Emrehan Gedikli

Emrehan Gedikli 2022 sezonunda Trabzonspor takımına transfer olmuştur. Gurbetçi futbolcu hakkında merak edilenler! Kısaca futbol kariyeri, biyografi ve hayatı.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Emrehan Gedikli profesyonel futbol kariyerine Trabzonspor takımında devam etmektedir. Emrehan Gedikli Almanya’nın Oberhausen kentinde doğmuştur. Gurbetçi bir ailenen evladı olan Gedikli futbol kariyerine de Almanya ekiplerinden 1.FC Mülheim Styrum kulüp bünyesinde başlamıştır.

Oynadığı Takımlar, Futbol Kariyeri:

2010 senesinde Almanya’nın köklü kulüplerinden Bayer Leverkusen takımı alt yapısında geçmiştir. Güçlü fiziği ve uzun boyu ile o dönemde yaşıtlarından bir hayli ayrışmayı başarmış, kısa süre içinde bir çok büyük kulübün dikkatini çekmiştir.

Almanya U15 Milli takım kategorisi sonrası U16, U17, U18 ve U19 takımlarında forma giymiştir.

Bayer Leverkusen takımı ile 26 Kasım 2020 tarihinde UEFA Avrupa Ligi’ndeki Hapoel Be’er Sheva karşısında ilk maçını oynamıştır. 2022 sezonunda ise Trabzonspor’a 800 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transferi gerçekleşmiştir. Transfer sonrası bir hayli mutlu olduğu gözlenen genç futbolcunun fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan Trabzonlu bir ailenin evladı olduğu biliniyor. Çok küçük yaşlarda Trabzonspor takımı forması ile çekilmiş resimleri de paylaşılmıştır.

Trabzonspor takımına hem kendisi çok gelmek istemiş, hemde bu transferi Teknik Direktör Abdullah Avcı‘nın da ısrarla istediği belirtilmiştir.

Emrehan Gedikli babası tarafından aslen Trabzon Akçaabat İlçesi, Adacık Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Almanya’da gurbetçi bir ailenin evladı olarak Almanya’da doğmuştur.

Santrafor mevkiinde top koşturan Emrehan, Türkiye Milli takımını tercih etmiştir.

Emrehan Gedikli 19 yaşında ve 1.87 boyundadır. Doğum tarihi 25 Nisan 2003, burcu ise boğa’dır.

Milli Takım Kariyeri:

Almanya U15 (2 maç)
Almanya U16 (5 maç 3 gol)
Almanya U17 (8 maç 6 gol)
Almanya U18 (1 maç)
Almanya U19 (7 maç 1 gol)
Türkiye U21

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1.10 milyon Euro. Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @emrehan9 ‘dur. Twitter hesabı ise @emrehan37 ‘dir. Bu nedenle bir çok kullanıcı Kastamonu plaka kodu sebebi ile genç futbolcunun Kastamonu’lu olduğunu düşünmüş ancak aslen Akçaabat’lıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı