Biyografi

Emre Sakcı

Emre Sakcı hakkında merak edilenler. Aslen nereli? boyu, kilosu kaç? yüzme kariyeri, başarıları, madalyaları, kısaca kariyeri hayatı ve biyografi bilgileri.

1997 yılının Kasım ayında dünyaya gelen Milli Yüzücü Emre Sakcı aslen İzmir doğumludur. Boyu 2.03 cm, kilosu 100, burcu ise akrep’tir. 2010 senesinden bu yana kariyerini Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde profesyonel olarak devam ettirmektedir.

Yılın Sporcusu Dalında Milliyet Spor Ödülü’ne layık görülmüştür. Resmi instagram hesabını sakciemree ismi ile kullanmaktadır.

2019 – Glasgow (50 m kurbağalama) (Gümüş Madalya)

Akdeniz Oyunları

2018 – Tarragona – 4×100 karışık (Bronz Madalya)
2018 – Tarragona – 4×100 serbest (Bronz Madalya)

Emre Sakcı Başarıları;

50 m serbest.
50-100 m kurbağalama
4×100 m serbest ve 4×100 karışık m kategorilerinde uzun kulvar Türkiye rekorlarının sahibi. Ayrıca kısa kulvarda da bir çok rekorun altına imzasını atmış, 25.29 ile 50 m kurbağalama da kısa kulvar Avrupa rekorunun sahibidir. 2020 senesinde, Uluslararası Yüzme Ligi’nde 25.74’lük derecesi ile erkekler 50 metre kurbağalama tarihinde dünyanın en iyi performansını sergileyen 9. sporcu ünvanını alan isim olmuştur.

Havuzun yükselen yıldızı genç sporcu, kırdığı bir çok rekor ve kazandığı başarıların ardından dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu sebeple TRT SPOR belgesel ekibi, “Suyun Efendisi” adlı bir yapım ile Milli Yüzücü’nün başarı hikayesini izleyiciler ile buluşturmuştur. Genç Milli Yüzücümüzün gelecekteki hedefleri arasında Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda tarihe geçmek bulunuyor.

Yüzücü kategorisinde bulunan diğer başarılı isimlerinde biyografilerini inceleyebilirsiniz.
Beytullah Eroğlu
Hilal Zeyneb Saraç
Sümeyye Boyacı
Demirkan Demir
Derya Büyükuncu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı