Biyografi

Emre Belözoğlu Kimdir?

İstanbul Fatih Şehremini Lisesi mezunu olan ve Türk Futbolunun son yıllarda yetiştirmiş olduğu en önemli futbolculardan Emre Belözoğlu babasının futbol merakı ile birlikte Zeytinburnu Spor kulübünde futbol yaşantısına başlamıştır.

Kısa sürede yeteneği fark edilen futbolcumuzu 16 yaşında iken bir çok büyük kulüp transfer etmek istemiş nihai sonuca ise Galatasaray kavuşmuştur.

7 Eylül 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Emre Belözoğlu anne tarafından aslen Trabzon Maçka, baba tarafından ise aslen Gaziantep’lidir.

2004 yılında Pele ‘nin açıkladığı Yaşayan en iyi 125 futbolcu listesi FIFA 100 ‘de yer alan Milli Futbolcumuz, Temmuz 2008’de 4.5 milyon € gibi bir bedel ile Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmuş 2015 yılında Fenerbahçe Kulübünde göreve gelen Pereira’nın sunmuş olduğu rapor neticesinde kulüpten ayrılmak zorunda kalmıştır.

Galatasaray, İnter, Newcastle, Fenerbahçe, Atletico Madrid, Fenerbahçe ve Başakşehir takımlarının formalarını giymiştir. Toplam 95 kez Türkiye A Milli takım formasını giymiş, Milli Takım forması ile 9 gol kaydetmiştir.

2009 yılında Tuğba Gürevin ile evlenmiş ve bu evliliğinden Zeynep Neda ile Ömer Akif isimlerinde bir kızı bir oğlu vardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı