Biyografi

Eduardo Camavinga

Eduardo Camavinga Fransa Milli takımı kadrosuna çok genç yaşta dahil olmayı başarmıştır. Hakkında ise futbol severler tarafından aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? gibi bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2002 yılının Kasım ayında Angola’nın Miconge şehri’nde dünyaya gelmiştir. Angola vatandaşlığının yanı sıra Kongo ve Fransa pasaportlarına sahip olan genç futbolcu Milli takım tercihini ise Fransa’dan yana kullanmıştır.

Boyu 1.82 cm, burcu ise akrep’tir. Günümüz itibariyle transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 37.50 mil. € civarındadır.

Fransa’nın Rennes takımı alt yapısında futbol kariyerine adım atan genç futbolcu çok genç yaşta kendisini A Takım kadrosuna kabul ettirmiştir. Rennes A Takımı formasının yanı sıra Fransa A Milli takım kadrosuna da seçilmiştir.

Fransa (2 maç 1 gol)
Fransa U21 (1 maç)

Eduardo Camavinga 2020 yılında Fransa – Ukrayna hazırlık maçında forma giymiş ve 7-1 kazandıkları karşılaşmanın açılış golünü atan isim olmuştur. Aouar, Martial, Mbappe, Giroud, Griezmann ve Pogba gibi yıldız futbolcuların arasında genç yaşta kadroya dahil olması tüm futbol dünyasında gündeme gelmiştir.

Sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanmakta günümüz itibariyle resmi instagram hesabında ki takipçi sayısı 465bin civarındadır. İnstagram hesabında da belirttiği üzere facebook hesabı bulunmamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı