Fenerbahçe

Edin Dzeko’dan zemin eleştirisi

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Fenerbahçe’nin Boşnak yıldızı, “Sanırım ilk yarıda oyunu, saha koşullarını çok iyi anlayamadık. Bu zeminde futbol oynanamayacağını ilk yarıda anlayamamıştık çünkü saha çok ıslaktı, su doluydu, golü de zaten bu sebepten yedik. İlk yarı bizim için zordu ama ikinci yarıda daha farklı bir oyun sergilemememiz gerektiğini anladık çünkü bu zeminde yerden pas yapmak mümkün değildi. Bunu anlayınca işler bizim için daha iyi gitmeye başladı. Oyuna ikinci yarıda giren 3 oyuncu da oyuna enerji kattılar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Skoru değiştirmemizde bize yardımcı oldular. Büyük takımların bunu yapmaları gerekir. İşler yolunda gitmediği zaman karakter koymaları gerekiyor ikinci yarıda bizim yaptığımız gibi.” değerlendirmesini yaptı.

“Türk futbolunun daha iyi olması için zeminlerin iyileşmesi gerekiyor”

Dzeko, statların zeminleriyle ilgili ise şunları söyledi:

“Sorunlu zeminleri Türkiye’de daha önceki maçlarda da görmüştüm. Zor şartlar altında oynadık ama aynı şartlar onlar için de geçerliydi. Rakibimiz de bu zeminde top oynanmayacağını anladığı için onlar da çok fazla uzun top oynadılar. İlk yarıda özellikle bizim atak yaptığımız yarı sahada çim fazla gözükmüyordu, çok su doluydu. Kaleciler için de çok zordu. Kaleciler zaman zaman top oynayabilmek için kaleden biraz açılmaları gerektiğini gördüm. Özellikle zeminin bu tarafına yakın olan kısımda çok su vardı. Biz de hep öbür taraftan oynamak zorunda kaldık. Zeminlerin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece Fenerbahçe için değil, diğer takımlar için de Türk futbolunun daha iyi olması için zeminlerin iyileşmesi gerekiyor. Rizespor da topla oynamayı seven bir takım. Onlar için de daha iyi bir zemin daha iyi olur.” 

“Ben kaybetmeyi sevmiyorum”

Sarı-lacivertli ekibe duyduğu aidiyete de değine Dzeko, “Bu benim. Benim karakterim bu. Ben kaybetmeyi sevmiyorum. Her zaman kazanmak isterim, kazanmayı severim. Özellikle Fenerbahçe’de bu şekilde. Fenerbahçe uzun yıllar zor dönemler geçirdi. Kazandığım zaman eve mutlu gidiyorum. Kaybettiğimiz evden çıkmıyorum, uyuyamıyorum, neleri daha iyi yapabilirdik diye düşünüyorum. Ama sadece ben değil. Takımdaki çoğu oyuncunun böyle olduğunu düşünüyorum. Bugün de bir karakter koyduk. Bunu zaman zaman yapmanız gerekir, sahaya pozitif bir enerji koymanız gerekir. Bazen savaşmanız gerekir, bugün yapmış olduğumuz gibi.” açıklamalarını yaptı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı