Biyografi

Dybala Kimdir?

İtalya’da Juventus formasını giyen yıldız futbolcu Dybala’nın burcu Akrep’tir.

Annesi Alicia de Dybala, babası ise Adolfo Dybala’dır. Babasını henüz 15 yaşında iken Pankreas kanseri nedeni ile yitirmiştir. Gustavo ve Mariano isimlerinde iki erkek kardeşi vardır.

Arjantin’de doğmasına rağmen Dybala’nın kökeni büyükbabası tarafından Polonya’ya uzanmaktadır. Büyükbabası Polonya Krasniow köyünden 2. Dünya Savaşı sırasında Arjantin’e kaçmıştır. Büyükannesi ise Napoli kökenlidir oda Arjantin’e göç eden İtalyan asıllıdır.

Bu nedenle nereli diye sorulduğunda, baba tarafından Polonya, anne tarafından ise İtalya Napoli’lidir.

Bugüne kadar toplam 12 kez Arjantin Milli takım formasını giymiştir. Son dönemlerde özellikle İtalya’nın Roma takımında forma giyen Milli futbolcumuz ile kıyaslanan, hatta Cengiz Ünder’in daha yetenekli olduğu yönündeki haberler ile Türkiye’de sıkça gündeme gelmektedir.

1993 yılında Arjantin Laguna Larga’da dünyaya gelen Dybala futbol hayatına Arjantin’de Instituto takımı ile adım atmıştır. 2012 yılında Palermo takımına 11.9 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuş 3 sezon başarılı bir performans sergilemiş ve 2015 yılında İtalyan devi Juventus takımına 28 Milyon Euro karşılığında imza atmış, Palermo takımına ise 40 Milyon Euro bonservis bedeli ödenmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı