Biyografi

Doğan Alemdar

Doğan Alemdar yurt dışında ülkemizi büyük bir başarı ile temsil etmeye devam etmektedir. Genç yaşına rağmen kendisine verilen şansları en iyi şekilde değerlendiren başarılı kaleci hakkında merak edilenler. Kısaca kalecilik kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Futbol dünyasının başarılı isimlerinden olan Doğan Alemdar kaleci olarak kariyerini sürdürmektedir. Baba tarafından aslen Kayseri’lidir. Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’nde dünyaya gelmiştir.

Futbol kariyerine memleketi olan Kayseri’nin Kayserispor takımı alt yapısında başlamıştır. Her geçen gün artan performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş bir çok büyük kulübün transfer listesine girmiştir. Kayserispor alt yapısından sonra U19, U21 ve Kayserispor A Takım kadrosunda yer almıştır. 2021 sezonunda ise Fransa’nın köklü kulüplerinden Rennes takımına transfer olmuştur. Transferi ise 3.50 mil.€ bonservis bedeli ve 2.40 mil.€ imza bedeli karşılığında gerçekleşmiştir. Güncel piyasa değeri ise transfermarkt verilerine göre günümüz itibariyle 3.50 mil.€ civarındadır.

Genç file bekçisi Doğan Alemdar’ın boyu 1.80 cm, burcu ise akrep’dir. 2022 yılı itibariyle 19 yaşındadır. Resmi instagram hesabını @dogan.alemdar kullanıcı ismi ile kullanmaktadır. Bu yazıyı kaleme aldığımız tarihteki takipçi sayısı ise 22,4bin civarındadır. Ayrıca resmi twitter hesabını da aktif olarak kullanan Alemdar’ın twitter hesabı da @doganalemdar16 şeklindedir.

Rennes takımına transfer olmadan önce Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe dahil bir çok yurtiçi ve yurtdışı kulüplerinden teklif almıştı. Ancak kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen genç file bekçisi tercihini Fransa Ligi ekiplerinden Rennes’den yana kullanmıştır.

Milli Takım Kariyeri:

Henüz Türkiye A Milli Takım kadrosunda yer almış olmasa da bir çok kez Türkiye Milli takım formasını giymiştir. Gelecek dönemlerde A Takım kadrosunda yer alması beklenmektedir. Günümüze kadarki Milli Takım kariyeri ise şu şekildedir.

Türkiye U21 (3 maç)
Türkiye U19 (1 maç)
Türkiye U18 (3 maç)
Türkiye U17 (2 maç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı