Süper Lig

Dilmen: Berke’nin hatası yüzde 100. Uzaydan gol mü yenir?

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR’da yayınlanan “%100 Futbol” programında, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1’lik eşitlikle biten karşılaşmayı analiz etti.

“37 puan bu takımın karşılığı olmadı”

Fenerbahçe’nin topladığı 37 puanının kadrosunun karşılığı olmadığını söyleyen Rıdvan Dilmen, “İlk yarı ve ikinci yarı siyah ve beyaz olarak iki farklı maç oldu. İlk yarı konsantre olmuş bir Fenerbahçe vardı ama Sivasspor’un da eksikleri çoktu. 1-1’lik skorlarla iki puanlık sisteme gitmeye başladı. Sivasspor’un çok iyi bir teknik direktörü var (Rıza Çalımbay). Oyuncular Anadolu’da oynarken fizik olarak farklı hazırlanıyorlar. Büyük takımlara karşı daha değişik oynuyorlar. 37 puan bu takımın karşılığı olmadı. Pereira ile çöküş döneminden sonra fişi çekmişlik mental yorgunluk ya sizi yukarı çıkarır ya aşağı indirir ortası yoktur. Fenerbahçe’nin seri yakalaması lazım. İkinci yarının ilk 8 haftasında 19 puan bulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Tavşanı şapkaya sokmaya çalışan bir teknik adam (Pereira) vardıİsmail hoca iş bittikten sonra geldi”

Usta futbol yorumcusu, sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal’ın oyun sistemini ve oyuncu tercihlerini de değerlendirdi. Dilmen, şunları kaydetti:

“Fenerbahçe Sivasspor karşısında üç dört pozisyona girdi, oyunun çok durması Fenerbahçe’nin aleyhine oldu. İsmail hoca iş bittikten sonra geldi. İsmail Kartal 4-2-3-1 formatında oynattı. Oyuncuları kendi mevkilerinde oynattığın zaman daha farklı geliyor. İlk yarının sonlarındaki vurdum duymazlığa bakarsan bugün oynanan futbol iyi. Fenerbahçe taktik disiplin iyi görünüyor. Tavşanı şapkaya sokmaya çalışan bir teknik adam (Vitor Pereira) vardı eskiden. Şimdi oynaması gerektiği gibi oynuyor. Ertuğrul’un çıkması bir avantaj göründü. Ligden erken kopmak mental olarak sıkıntılı olabilir. Oyuncuların başında bir teknik direktör var. Ortalama aynı oyuncular bunları kullanıcak. Zajc Crespo ve Gustavo’dan. İsmail Kartal ve oyuncuları en iyisini oynamaya çalışıyorlar…Sivas gibi şehirlerde mümkün olduğunca oyunu başladığın oyuncularla bitireceksin. Oyuna giren oyuncu terleyemeden maç biter. Oyuna girip de katkı sağlayan oyuncu yok.”

“Gustavo bu kadar terk edilmemeli”

Gustavo’nun bu kadar terk edilmemesi gerektiğini kaydeden Rıdvan Dilmen, “Fenerbahçe, Pereira döneminde Pelkas’ı kaybetti. İrfan Can’ın sezon başından beri oynamaması maç ritmini kaybettirdi. Sivas deplasmanında yorgunluk yaşadı. Serdar Aziz’i severim ama stoper olarak çok sık sakatlanması biliniyor. Nazım’da hastalıktan çıktı, o da kötü oynadı” şeklinde konuştu.

“Golde Berke’nin hatası yüzde 100. Uzaydan gol mü yenir?”

Dilmen, Fenerbahçe’nin kaleci konusunda yanlış yaptığını kaydederek, “Fenerbahçe’nin yedek kalecisi bile kalecisi demiyorum böyle gol yememesi lazım. Kaleci Berke Özer konusunda durum böyle. Fenerbahçe’nin Altay Bayındır’ı zorlayacak bir kaleci alması gerekiyor. Berke’nin çok eksiği var. Bir sürü sayarım eksiklerini. Yenilen golde Berke’nin hatası yüzde 100. Uzaydan gol mü yenir? Hani çatala gider, öyle gol mu yenir?” diye sordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı