Süper Lig

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yerli futbolcu” vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençler ile söyleşi yaptı. Gençlerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, şampiyon Beşiktaş, Sergen Yalçın, yabancı futbolcu sayısı ve Fransa’da şampiyonluğa giden Lille’de forma giyen Türk futbolcularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Beşiktaş ve Sergen Yalçın…

“Türk futbolunda yabancı sayısının azaltılarak, yerli futbolculara destek olunmasına” ilişkin düşüncelerinin sorulduğu Erdoğan, “Bak şimdi çekirdekten yetişen Sergen kimin öğrencisi? Serpil Hamdi Tüzün’ün öğrencisi, onların hocası oydu. İşte Sergen’i, Rıza’yı, onları o yetiştirdi ve o çarktan çıktılar. Şimdi de geldi işte Beşiktaş’ı şampiyon yaptı, ama tabi iyi de bir takımı var ve son anlarda biraz tökezleme durumuyla karşı karşıya kaldıysa da işi bitirdi.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’yi arayıp tebrik ettiğini kaydeden Erdoğan, bu sezon Sergen Yalçın ile performansı yüksek bir takım izlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçların seyircisiz oynatılmasına da değinerek, “Tabii bizim bütün üzüntümüz, bu koronavirüs belasıyla, Kovid’le aslında sahaların tadını alamadık. Çünkü böyle ekranlardan izlemekle filan falan bu işin tadı olmuyor.” ifadelerini kullandı.

“Yerli futbolcularımıza önem vermemiz gerekir”

Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tribün farklı bir zevk veriyor. Tribün olmayınca ne sahadaki oyuncu bu işin zevkini alabiliyor ne de futbolseverler bu işin zevkini alabiliyor. Öyle veya böyle temennim odur ki, önümüzdeki sezona bu beladan kurtulmuş olarak gireriz. Fakat tabii yine küresel diyeyim futbolcu noktasında ben yerli futbolcularımıza önem vermemiz gerekir diyorum. Niye? Eğer biz milli takımımızın çok güçlü olmasını istiyorsak, Milli Takımımızın güçlü olması için bizim çekirdekten yetişme futbolcularımızın olması lazım. Bakın şimdi Milli Takımımız biraz kıpırdanıyorsa, yine yurt dışındaki birçok yerlerde oynayan futbolcuları milli takıma çağırmak suretiyle biraz daha güç katıyor değil mi? Ama biraz daha içeriden yetişme olsa, bizim Milli Takımımız inanıyorum ki çok daha güçlü olacak. Şimdi mesela işte Fransa’da Lille’de Burak son haftalarda orada bayağı performansı yüksek neticeler aldı, arka arkaya işte 2 tane, 3 tane hattrick yaptığı maçlar oldu.”

“Fransa gibi bir ülkede 3 evladımızın aynı takımda oynaması önemli”

Burak Yılmaz’la konuşup tebrik ettiğinin bilgisini veren Erdoğan, “Aynı takımda tabii Burak var, Yusuf var, Zeki var, üçünün de orada oynaması o da ayrı bir… Yani Türkiye olarak Fransa gibi bir ülkede bizim 3 evladımızın aynı takımda oynaması büyük önem arz ediyor. Şimdi işte zannediyorum bu akşam veya yarın oynayacakları bir maç var, o maçı alırlarsa şampiyon oluyorlar, tabii şampiyon olmaları da bizim o üç evladımız için büyük gurur.” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı