Beşiktaş

Çebi’den hakem çağrısı

Vodafone Park’ta Papara ile gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının basın toplantısında medya mensuplarının transfer gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Çebi,Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve yönetimine destek vereceklerini söyledi.

“Umarım tüm kurullar istifalarını verirler ve yenileri göreve gelir”

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kurulların istifa çağrısı ile ilgili konuşan Çebi, “TFF yönetimi görevine başladı. Yeni bir yönetim, yeni bir başkan var. Hayırlı olsun. Seçimden önce herkes kendilerine göre birilerini isteyebilir ancak Türk futbolu adına yeni seçilen yönetime biz Beşiktaş olarak gereken desteği vereceğimizi söyledik. Kaostan kimsenin fayda sağlayamayacağını geçen sene gördük. Huzur yoksa, kurullar arasında itiş kakış varsa, hem kurumlar hem de Türk futbolu zedeleniyor. Bunun bu sene olmamasını temenni ediyorum. Kurulların hepsinin istifa etmesi gerektiğini, yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini ilk söyleyenlerdenim. Umarım tüm kurullar istifalarını verirler ve yenileri göreve gelir. Bir sene sonra yapılacak seçimde kurulların da genel kurulda seçilmesi şeklinde bir uygulama olacak. Umarım kurulların tamamının yenilendiği bir süreç yaşarız. Birilerinin kalıp birilerinin istifa ettiği bir şeyi kabul etmiyorum. Eski hakemlerin yeni kardeşlerine koltuklarını bırakmalarını istiyorum. Türk futbolunun önünü yeni olan her şeyle açmak, gençler hakemlerin görev aldığı bir süreç diliyorum.” açıklamasını yaptı.

“Hakem atamaları yapay zekalı modellemeleriyle yapılmalı”

Hakem atamalarının birilerinin tercihine göre değil, yapay zekalı modellemelere göre yapılması gerektiğini kaydeden Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hakemlerle ilgili geçen sezon içinde Beşiktaş’ın haklarını korumak için defalarca federasyona gittiğimi, MHK başkanları dahil olmak üzere hepsiyle gerektiği şekilde Beşiktaş’ın haklarını korumak için mücadele ettiğimi tekraren söylemek istiyorum. Her maç sonu televizyonlara çıkıp eller masaya vurulduğunda, sorunun çözüldüğünü gördünüz mü? Bu uygulamayı yapan birçok kulüp var ancak bu yüzden Türk futbolunun düzeldiğini ben görmedim. Bütün mesele diyalog içinde bu işi çözmektir. Birçok hakem görevden el çektirildi, sonra göreve geri getirildi. Umarım bu yeni TFF yönetimi hakemlerle ilgili süreci daha iyi yönetecektir. Biz korunmak ve kollanmak istemiyoruz ama hakkımızın yenmemesi konusunda mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu sene de aynı şekilde devam ederlerse, dozajı yüksek tepkiyle karşılaşacaklar. Yeni hakemlerin görev başı yaptırılmasını tercih ediyorum. Bunun yapay zeka yöntemiyle çözüleceğini söylüyor TFF Başkanı. A hakemi bir maça atanırken, onun ismi birilerinin ağzından çıkmamalı. Bugün de kendisine izah edeceğim. Geçmişte hakemlerin kulüplerle yaşadığı sorunlar var. Hakem atamalarının belirli bir yapay zeka modeliyle olması gerektiğini düşünüyorum.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı