Futbol

CANLI | Chelsea-Manchester United

Futbolseverler, dev maçların heyecanını TRT SPOR’da yaşamaya devam ediyor. İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) yarı final ikinci maçında Chelsea ile Manchester United, Wembley Stadı’nda karşı karşıya geliyor.

Chelsea, en son 2017-2018 sezonunda kazandığı bu kupayı yeniden müzesine taşımayı amaçlıyor. Daha önce 13 kez final oynayan “Mavilileré, 8 kez kupaya uzanan taraf oldu.

Ligde de Şampiyonlar Ligi hedefini kovalayan Frank Lampard’ın ekibi; Nottingham Forest, Hull City, Liverpool ve Leicester City’yi eleyerek yarı final vizesini aldı. 

Manchester United ise rakibini yenerek hem kupaya bir adım daha yaklaşmak, hem de 2018 yılının rövanşını almayı hedefliyor. “Kırmızı Şeytanlar” finale yükseldiği o sene Chelsea’ye 1-0 kaybetmişti. 

Manchester United, 20 kez Federasyon Kupası’nda final oynarken, 12 kez mutlu sona ulaştı.

22 Ocak’tan bu yana ligde mağlup olmayarak performansını yükselten Ole Gunnar Solskjaer’in ekibi; Wolverhampton, Tranmere Rovers, Derby County ve Norwich City’yi kupanın dışında bırakmıştı.

Bu sezon ligde oynanan iki maçı da Manchester United kazandı. İki ekip Lig Kupası son 16 turunda da eşleşmiş, mücadeleden Solskjaer’in öğrencileri 2-1 üstün ayrılmıştı. 

Saat 20.00’de başlayan Chelsea – Manchester United maçını, Mike Dean yönetiyor. Bu dev karşılaşma, TRT SPOR’dan naklen yayınlanıyor.

FA Cup’ta ilk finalist Manchester City’i 2-0’lık skorla eleyen Arsenal oldu. Final, 1 Ağustos’ta Wembley Stadı’nda oynanacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı