Süper Lig

Çalımbay: Tylor Boyd’u almak istiyoruz

Yakaladığı 19 maçlık yenilmezlik serisiyle takımını bir kez daha Avrupa kupalarına taşıyan Rıza Çalımbay, sezonun değerlendirmesini ve önümüzdeki yılın planlamasını TRT SPOR’da yayınlanan “Gündem Futbol”a anlattı.

Hakan Arslan’a “Şifo Mehmet” benzetmesi

Süper Lig’de yoğun fikstürden dolayı istedikleri düzeye çıkamadıklarını kaydeden Çalıbay, kırmızı-beyazlı ekibin kaptanı Hakan Arslan’a övgüler düzdü.

Deneyimli çalıştırıcı, “Hakan Arslan enteresan bir oyuncu. Orta saha oyuncusunda bulunmayan bir özellik Hakan’da var. Bir de Beşiktaş’ta oynarken Şifo Mehmet’te vardı” ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çalımbay, var olan kadroyu fazla bozmamak istdeğini kaydetti.

“Tyler Boyd’u almak istiyoruz”

Deneyimli çalıştırıcı, ara transferde Beşiktaş’tan kiralık olarak kadrosuna kattıkları Tylor Boyd’u kadrolarında tutmak istediklerini kaydetti.

Takıma yapılacak takviye sayısını açıklayan Çalımbay, “Tyler Boyd’u almak istiyoruz. Kayode’nin sözleşmesi bitti, onun sözleşmesini uzatmak istiyoruz. En fazla 5 oyuncuyla transferi bitireceğiz” diye konuştu.

“Sivasspor’la yeni sözleşmeyi henüz imzalamadım”

Sivasspor’la henüz sözleşme imzalamadığını açıklayan Çalımbay, “Yönetimle görüştük ama daha anlaşmadık. Para yüzünden anlaşmadığım hiç bir kulüp yok ama Sivasspor’un biraz fedakarlık yapması lazım” diye konuştu.

“14 yabancı hakikaten çok oluyor”

Deneyimli çalıştırıcı, yabancı futbolcu kuralı ilgili olarak ise şunları dile getirdi:

“Federasyonun yerinde olsam teknik direktörleri bir toplar görüşlerini alırım. Hem yabancı sayısıyla ilgili hem zeminlerle ilgili hem ligle ilgili. Pandemi sürecinde ben dedim ki tüm takımları Antalya’ya alalım hızlıca oynayıp bitirelim ancak yayıncı kuruluş deplasmanlı olmasını istedi. 14 yabacı diyorsun, alma 14 yabancı. 7 tane çok iyi al. O 14 yabancıyı bazen çok kötü kullanıyorlar. Şimdi ne diyorlar yerli arkadaşlar çok para istiyor diyorlar. Bizim bir araya gelip konuşmamız gerekiyor. 14 tane yabancı hakikaten çok oluyor. Şimd Karagümrük geçen sene Tudor’un Galatasaray dönemi, hepsi yabancı. İstiklal marşı çalıyor hepsi yabancı. Kötü bir şey değil bu ancak bizi, teknik direktörleri bir araya getirmeleri getiriyor. Bunun başını da Şenol hocanın çekmesi gerekiyor. Hep beraber karar vermemiz lazım. Ama ben yıllardan beri teknik direktörlerin bir araya getirildiğini görmedim.”

“Ben 10 sene önceki Rıza değilim”

Çalımbay, kendisinin değiştiğini kaydederek, “Biz yerimizde durmuyoruz. Ben 10 sene önceki Rıza değilim, geliştiriyorum kendimi. Onu da yapman gerekiyor. Bize yabancı gelsin gelmesin demiyorum. Ben altyapıda yerli antrenörle çalıştım, A takıma çıktım yabancılarla çalıştım hep. Onlara karşı değiliz ama yerli teknik direktörler olarak kendimizi çok geliştiriyoruz. Hakemlerle maçın ilişkisini geliştirdiğimizde bence çok daha iyi olacak. Hakemlik zor bir meslek. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Tek söylemek istediğim, biraz daha yumuşak yapabilirler.”  ifadelerini kullandı.

“VAR’ın başında faal hakem olmamalı”

Rıza Çalımbay, Video Yardımcı Hakem Sistemi konusunda ise “Bence VAR’ın başında faal hakem olmamalı. VAR için eğitilmiş, kaliteli arkadaşlar olmalı. Eski hakemlerimizden bir tanesi de onların başında olacak. Ama eğitim almış olacak. VAR hakemler için bir nimettir. Belki VAR olsaydı şu anda Deniz hoca hala hakemlik yapıyordu. Çizgi hakemi koydular o da olmadı. VAR bence Anadolu takımlar için süper oldu. Benim kendi fikrim faal arkadaşları koymamamız gerekiyor.”  dedi.

Gelecek sezon hakkındaki görüşleri

Gelecek sezon maçların haftada bir oynanacağı için daha kaliteli olacağını ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

“Daha 3 ayımız var, aşıda aşama kaydedilirse ben belli bir taraftar alınacağına da inanıyorum gelecek sezon. Her şeyden önce sağlık açısından da önemli. Oyuncular haftada 3 maç oynamak zorunda kalmayacaklar. Çok kaliteli ve çok güzel maçlarımız olacak.”

Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizin şansı

Deneyimli çalıştırıcı, EURO 2020’de mücadele edecek A Milli Takımımızla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Çalımbay, “Avrupa Şampiyonası için iyi bir kadromuz var, çok kaliteli oyunculara sahibiz. Öncelikle başarılar diliyorum ve başarılı olacaklarına da kesinlikle inanıyorum. Grup maçları farklı, mutlaka Dünya Şampiyonası Elemeleri’nin üstüne çıkmamız lazım. Çıkarsak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” dedi.

“Şenol Günşe’e saygım sonsuz”

 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’e saygısnın sonsuz olduğunu kaydeden Çalımbay, “A Milli Takıma Sivasspor’dan oyuncu alınacağını düşünüyordum” dedi.

Son olarak Sivasspor taraftarına mesajı

Rıza Çalımbay, Sivasspor taraftarına ise şu mesajı verdi:

“Ben Sivas’ı çok seviyorum, Sivaslıyım. Orada çok başarılı olmak istiyorum. Bize destekleri şart. Her şeyimi Sivas’a veriyorum. Sivas’a yaşatmak istediğim şeylerden biri de Avrupa’da başarı yaşatmak. Onu da bu sene başaracağız inşallah. Transfer yapacağımız arkadaşları hazırlık döneminde alırsak çok önemli katkısı olur bizim için. Bu sefer Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.” 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı