Fenerbahçe

Çağlar Söyüncü: İlkler her zaman özeldir

Fenerbahçe’nin Atletico Madrid’ten transfer ettiği milli oyuncu Çağlar Söyüncü, teknik direktör İsmail Kartal’ın şans vermesiyle kariyerinde ilk kez Süper Lig mücadelesinde forma giydi.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Söyüncü, çok büyük bir camiaya geldiğini kaydetti.

Sarı-lacivertli formayla ilk maçına çıkan milli oyuncu, teknik direktör İsmail Kartal, takım arkaşları ve Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederek, şunları ifade etti:

“Maçtan önce şunu söylemek istiyorum; hocalarıma, takım arkadaşlarıma, taraftarımıza çok teşekkür ederim. Çünkü hemen adaptasyonu aşmak, adapte olmak kolay değil. Sağ olsunlar hocalarım, takım arkadaşlarım çok yardımcı oldular. Maça da geleceksek ilk maçım ve ilkler her zaman özeldir. Benim de Süper Lig’deki ilk maçım. Galibiyetle ayrılmak çok önemliydi ve bunu başardık. Takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Eksiklerim var, sağ olsunlar onlar da eksiklerimi kapattılar. Daha çok çalışarak daha fazla katkı vereceğiz. Bu camiaya daha faydalı olmak istiyoruz. Buraya gelen taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim. Şu an her şey çok güzel ama dediğim gibi eksiklerim de var. Onları da es geçmemek lazım, objektif olmak gerekirse. Onun için daha çok çalışacağım. Çok büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Sorumluluklarım da çok, onun için herkese çok teşekkür ederim. İlk maçımdan galibiyetle ayrıldığım için mutluyum ve takım arkadaşlarımı da kutluyorum.” 

Transfer sürecine dair de konuşan Çağlar Söyüncü, “Zaten Başkanımız da gerekeni söyledi. Bence çok fazla söz söylemeye gerek yok. Büyükler zaten gerekeni yaptı. Olması gereken buydu, benim için olması gereken buydu. Kararımın arkasında durdum. Çok şükür sonu güzel bitti. Biraz uzun sürdü, biraz yoruldum ama sonu güzel bitince her şey daha da iyi oluyor. Başkanımız da bugün açıklama yaptı. O gerekenleri söyledi, bizim de üstüne laf söylememize gerek yok.” diyerek sözlerini noktaladı.

Trendyol Süper Lig’de Bitexen Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 yenen Fenerbahçe’nin yeni transferi Çağlar Söyüncü ile oyuncularımız Cengiz Ünder ve İsmail Yüksek yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İsmail Yüksek: “Lider geldik, lider ayrılıyoruz”

Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu İsmail Yüksek ise yeni transfer Rade Krunic ile yakaladıkları uyumla ilgili şunları söyledi:

“Krunic ile aynı arma için, aynı forma için mücadele ediyoruz. Sahada oynayan ismin önemi yok, önemli olan armadır her zaman. Biz, sahadaki mücadelemizi son dakikaya kadar, Krunic de ben de diğer takım arkadaşlarım da en iyi şekilde vermeye çalışıyor. Her zaman da böyle olacak.”

Yüksek, 2-0 kazandıkları maçla ilgili oraka ise “Çok zor bir deplasmandı. İyi bir takıma ve iyi bir ambiyansa karşı mücadele ettik. Taraftarımızın desteğiyle buradan galip gelmek bizim için çok güzel oldu. Çok önemli bir virajdı ve buradan galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu. Buraya lider geldik, lider ayrılmak istiyorduk ve lider ayrılıyoruz. Çok mutluyuz. Artık ligin sonuna geliyoruz, süre kısalıyor. Zaman daralıyor. Artık final maçlarına gidiyoruz. Her maç bizim için final. Artık bu maçı unutup önümüzde oynayacağımız maçlara odaklanmamız gerekiyor. Bu sene bir hedefimiz var. Herkes o hedef doğrultusunda mücadelesini veriyor. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki stadyumların zeminleriyle ilgili genel bir değerlendirme yapan İsmail Yüksek, “Zeminlerle ilgili söylemek istediğim birkaç bir şey var. Ülkemizde mükemmel stadyumlara sahibiz, çok güzel ambiyansa sahip statlarımız var ama zemin konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bugün de aynı şekilde yani ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum. Ama daha dikkatli olursak, bakımları daha iyi olursa bu ülke izleyenlere çok iyi bir futbol izletebilir. Daha dikkatli olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı