Biyografi

Büşra Ün Kimdir?

1994 yılında dünyaya gelen Milli sporcumuz Büşra Ün, Paralimpik Oyunları’nda tekerlekli sandalye tenisi’ne katılan ilk Türk kadın tenisçimizdir.

Henüz altı aylık iken ailesi tarafından rahatsızlığı tespit edilmiş, bir sene gibi sürede hem kemoterapi, hemde iki ameliyat geçirmiştir. Ancak tedavi neticesinde kötü huylu tümörün sinirlere verdiği hasar nedeni ile belden aşağısı felçli kalmıştır.

Buca Anadolu Lisesi, ardından Ege Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olmuştur. Sıkı bir taraftarıdır. Boğa burcudur.

2009 senesinde Tenis ile tanışan Büşra Ün, yerel bir çok turnuvada başarılar elde etmiş, Bulgaristan’da Balkan Şampiyonasında 1. olmuş, Kadınlar 18 yaş altı sıralamasında ise 3.lüğe yükselmiştir.

Uluslararası bir çok tenis turnuvasına katılmış, 2012 Londra olimpiyatlarına bazı nedenlerden dolayı katılamamıştır. Kadınlar tekerlekli sandalye tenisi dünya sıralamasında ilk 28’e girmiş ve 2016 Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanmıştır. 2017 yılının Mart ayında Garanti Koza Tenis Özel Ödülüne layık görülen Büşra Ün en son İngiltere’de düzenlenen WrexhamTC ITF Futures Turnuvası’nda hem teklerde hem de çiftlerde zafere ulaşmayı başarmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı