Futbol

Bursaspor’u gençleri sırtlıyor

TFF 1.Lig ekiplerinden Bursaspor’un iki genç yıldızı Batuhan Kör ve Ali Akman, Türk futboluna adeta damga vuruyor. 18 yaşındaki Ali Akman, bu sezon 14’ü lig, 1’i de kupa olmak üzere toplam 15 maçta 8 gol 3 asistlik performansıyla 11 gole doğrudan etki etmeyi başardı.

19 yaşındaki Batuhan Kör ise 12’si lig, 3’ü de kupa müsabakasında toplam 15 maça çıkarken, 9 gollük bir performans gösterdi.

Her iki isim Bursaspor bu sezon attığı toplam 32 resmi golün 20’sine doğrudan etki etmeyi başardı. Ali Akman’ın sözleşmesi bu sezon, Batuhan Kör’ün ise 2023 yılında sona eriyor.

Kadrosundaki 22 altyapı futbolcusuyla üst sıralara tutundu

Bursaspor’un bu sezonki kadrosunda 22 altyapı futbolcusu bulunuyor.

Genç oyuncu ağırlıklı kadrolarla sahada mücadele eden yeşil-beyazlılar, ligde lider Tuzlaspor’un 7 puan gerisinde 20 puanla 9. sırada yer alıyor.

Diğer genç oyuncular da formda

Yeşil-beyazlılarda diğer genç oyuncular da sahada mücadeleleriyle öne çıkıyor.

Henüz 21 yaşında olmasına rağmen diğer gençlere göre daha tecrübeli olan Burak Kapacak, oynadığı 14 maçta 4 gol attı.

20 yaşındaki İsmail Çokçalış da defans hattındaki kritik müdahaleleri ve takımı hızlı hücuma çıkarmasıyla dikkati çekiyor. Savunma oyuncusu, 13 karşılaşmaya ilk 11’de başlarken 1 kez fileleri havalandırdı.

Takımda orta saha oyuncusu 23 yaşındaki Emirhan Aydoğan, maçlara sonradan girip goller bulan 20 yaşındaki Çağatay Yılmaz ve kritik kurtarışlara imza atan 21 yaşındaki kaleci Ataberk Dadakdeniz de performanslarıyla dikkati çekiyor.

Bursaspor’un zirve mücadelesine katkı sağlayan genç oyuncular, şimdiden büyük takımların radarına girdi. Süper Lig ve Avrupa’dan birçok kulüp, Ali Akman ve Batuhan Kör başta olmak üzere genç oyuncuları “yakın markaja” aldı.

Ligin en golcü takımı

Bursa temsilcisi, ligde 14 maçta attığı 25 golle ligin en golcü ekibi unvanına sahip.

Bu gollerin 13’ü, son haftalarda dikkatleri üzerlerinde toplayan Ali Akman ve Batuhan Kör’den geldi.

Gollerin 22’sine ise altyapıdan gelen genç oyuncular imza attı. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı