Biyografi

Burcu Burkut

Burcu Burkut Erenkul 2021 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “trafikte cinsiyet ayrımcılığı” konusuna dikkat çekmek için test sürüşü yapmıştır. Kısa sürede binlerce kez izlenen video da, Porsche marka araba ile test sürüşünde satış danışmanlarına şaka yapmıştır. Hakkında ise kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? gibi bir çok sorunun cevabı merak konusu olmuştur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1989 yılının Şubat ayında dünyaya gelen başarılı isim İstanbul doğumludur. Babasının ismi Korkut Erenkul’dur. Melis Erenkul isminde bir kız kardeşi vardır. Babasının motor sporlarına olan ilgisi sebebi ile 1997 senesinde Karting ile tanışmıştır. 1999 senesinde Karting sporuna profesyonel olarak devam etmiş yarışmalara katılmış ve 15 yaşına kadar Karting yarışlarında birçok başarının sahibi olmuştur.

16 yaşında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan (TOSFED) aldığı özel izinle Polo Ladies Cupta yarışan Burcu Burkut, böylece Türkiye’nin yarışan en genç pilotu olmuştur. 2007’de babasının yanında co-pilot koltuğuna oturan Burkut, ralli ile tanışmıştır. 2008 yılında pilot olarak ilk ralli yarışmasına katılmış ve İstanbul Rallisi’nde finiş görerek, hedefine ulaşmıştır. Yine aynı sene Fin bir pilotun yanına oturmuş ve Off Shore deneyimi yaşamıştır. 2010’da Sonax ile sponsorluk anlaşması imzalayan Burcu Burkut, Ford Rally Sport Türkiye bünyesindeki Ford Fiesta ST ile yarışmıştır. 2010 senesinde, Türkiye Gençler 3.sü, İstanbul Bayan Pilotlar Şampiyonu ve N3 1.si olmuştur.

2011’de Bonus Parkur Racing takımında takım pilotu olarak yarışmış ve Türkiye Bayan Pilotlar 2.si olmuştur. 2012 senesini erkek rakiplerine karşı tek kadın pilot olarak yarıştığı Sınıf 8 kategorisini Türkiye 1.si olarak tamamlamıştır. 2013’de Bonus Unifree Parkur Racing takımı adına yarışmıştır. Sezonun ilk 5 yarışını 4 çeker otomobile karşı 1. sırada tamamlamış ancak, son 2 de yaşadığı sorunlar nedeni ile şampiyonluğu kıl payı yitirmiştir. 2014’de sezonu Türkiye Kadın Pilotlar klasmanında 3. olarak tamamlamıştır.

Başarılı pilot’un boyu 1.63 cm, kilosu 51, burcu ise kova’dır. 2021 yılı itibariyle yaşı 32’dir. @burcuerenkulrally olarak kullandığı resmi instagram hesabında ki takipçi sayısı günümüz itibariyle 33,1bin civarındadır. Ayrıca burcuerenkul youtube video kanalı ile paylaşımlarını sürdürmektedir.

Yakaladığı önemli başarılar:

Türkiye Ralli Şampiyonası – Türkiye Sınıf 8 Birincisi ve Türkiye Ralli Şampiyonası – Türkiye Bayan Pilotlar İkincisi (2012)
Türkiye Ralli Şampiyonası – Türkiye Bayan Pilotlar İkincisi ve Türkiye Ralli Şampiyonası – Türkiye Genç Pilotlar İkincisi (2011)
İstanbul Ralli Şampiyonası – İstanbul Bayan Pilotlar Şampiyonu. Türkiye Ralli Şampiyonası – Türkiye Genç Pilotlar Üçüncüsü ve İstanbul Ralli Şampiyonası – İstanbul N3 Birincisi (2010)
İstanbul Ralli Şampiyonası – İstanbul Bayanlar İkincisi (2008)
Türkiye’nin En Genç Pilotu (2006)
İstanbul Endurance Cup Şampiyonası Chronos Racing pilotu olarak pist rekorları, best time dereceleri (2005-2007)
İstanbul Mahalli Karting Şampiyonası Junior Kategori Dördüncüsü (2004)
İstanbul Karting Şampiyonası Junior Kategori Dördüncüsü (2003)
Türkiye Karting Şampiyonası Junior Kategori İkincisi (2002)
İstanbul Karting Şampiyonası Mini Kategori Üçüncüsü (2001)
Türkiye Karting Mini Şampiyonası Dördüncüsü (2000)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı